Mali likovni salon: Izložba instalacija Danijele Dimković

Mali likovni salon: Izložba instalacija Danijele Dimković

Izložba instalacija akademske umetnice iz Beograda Danijele Dimković biće otvorena u Malom likovnom salonu u četvrtak 28. aprila u 19 časova.

Danijela Dimković je rođena 1976. godine u Beogradu. Diplomirala je 2001. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku za Unatrašnju arhitekturu. Od 2002. godine do 2009. godine, radila je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, kao asistent na predmetu stilska unutrašnja arhitektura. Od 2009. godine zaposlena je na FILUM-u u Kragujevcu kao docent na predmetima stilska unutrašnja arhitektura i osnove projektovanja stilskog enterijera. Od 2012. godine angažovana je na Fakultetu primenjrnih umetnosti u Beogradu, kao predavač na predmetima stilska unutrašnja arhitektura i razvoj regionalne arhitekture.

Radila je na projektima:

  • idejno rešenje ulazno-prijemnog hola i portala IBM poslovnih prostorija, Beograd
  • idejno rešenje enterijera poslovno-reprezentativnih prostorija „Vinarija Radovanović”, Krnjevo
  • idejno rešenje enterijera konobe „Klisura”, Herceg Novi, Crna Gora

Učestvovala je na grupnim izložbama:

  • “Forna crteža”, izložba profesora FILUMa, Narodni muzej u Kragujevcu
  • ‘Ambienta’, stručni skup iz oblasti arhitekture, tribina i izložba, Novi Sad
  • Jubilarna izložba Fakulteta primenjenih umetnosti, Cvijeta Zuzorić, Beograd

Baveći se memorijalnim prostorom, kao tačkom polazišta svoje umetničke prakse, Danijela Dimković, proučavajući smisao i uticaj takvih arhitektonskih rešenja na kolektivnu memoriju ljudi, ispituje specifične tačke sećanja i njihovo značenje, bilo da su asocijativnog karaktera ili konkretne. Kroz spoj arhitekture, kulture sećanja i umetničkog rada, ona kombinuje razne aspekte prošlosti, pokušavajući da reguliše njeno prisustvo i delovanje u sadašnjem vremenu. 

Ova izložba u organizaciji Narodnog muzeja Kragujevac trajaće do 18. maja. 

NARODNI MUZEJ: SAJTFB STRANA 

Tribina mali baner 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html