Mali likovni salon: Izložba slika Pala Dečova

Mali likovni salon: Izložba slika Pala Dečova

Izložba slika "U dodiru sa prirodom" Pala Dečova, akadamskog umetnika iz Opova biće otvorena u Malom likovnom salonu Narodnog muzeja u četvrtak 31. marta u 19 časova.

Pal Dečov je diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, 1980. godine. Postdiplomske studije je završio na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, 1983. godine. Član je Udruženja likovnih umetnika Vojvodine i Udruženja likovnih umetnika Srbije. Pal Dečov izlaže samostalno od 1980. godine. Učestvovao je na više od tristotinepedeset kolektivnih izložbi u zemlji i u inostranstvu u periodu od 1977. godine do danas.

Dobitnik je velikog broja nagrada, neke od njih su:

  • nagrada za slikarstvo na završnoj iložbi studenata likovnog odseka Akademije umetnosti u Novom Sad, 1980. godine
  • nagrada za crtež na Prvom bijenalu jugoslovenskog studentskog crteža, Novi Beograd, 1981. godine
  • nagrada na oktobarskom salonu Pančevo, 1983. godine
  • nagrada na Oktobarskol salonu Pančevo, 1988. godine
  • otkupna nagrada na Prvpm bijenalu akvarela Jugoslavije, Zrenjanin, 1993. godine
  • nagrada na Bijenalu jugoslovenskog pejzaža “Pejzaž 2002”, Novi Sad, 2002. godine 
  • nagrada na Prvom bijenalu crteža Srbije, Pančevo, 2007. godine
  • nagrada na Bijenalu malog formata, Zapadni Balaton, Mađarska, 2009. godine 
  • nagrada na Bijenalu malog formata, Zapadni Balaton, Mađarska, 2010. godine 
  • posebna pohvala – diploma na Bijenalu malog formata, Zapadni Balaton, Mađarska, 2013. godine

Na izložbi predstavlja slike iz poslednjeg opusa radova, nastale krajem predhodne i početkom ove godine. Radovi nose zajednički naziv "U dodiru sa prirodom". To je ciklus, koji je umetnik, započeo još za vreme studija, a koji se proteže sve vreme njegovog stvaralaštva, to jest preko trideset i pet godina. Sadašnjem opusu bi se mogao dodati podnaslov "Polja". Za ovu izložbu je odabrano desetak slika, srednjeg formata, od kojih jednu sliku čini poliptih od osam manjih slika iste veličene, jedan diptih i osam pojedinačnih slika, izvedenih u kombinovanoj tehnici akril i ulje na platnu. 

GALERIJA PPNS

NARODNI MUZEJ: SAJTFB STRANA 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html