Mali likovni salon: Mala retrospektiva - Slobodan Štetić

Mali likovni salon: Mala retrospektiva - Slobodan Štetić

Izložba fotografija "Mala retrospektiva", autora Slobodana Štetića, akademskog umetnika iz Kragujevca i profesora na Filološko-umetničkom fakultetu, biće otvorena u Malom likovnom salonu Narodnog muzeja u četvrtak 24. novembra u 19 časova. Radovi će biti izloženi do 21. decembra.

Štetić je profesor Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu na predmetu Grafički dizajn. Izlagao je na više stotina izložbi u zemlji i inostranstvu, pored ostalog i na međunarodnim bijenalima i trijenalima u Rusiji, Mađarskoj, San Marinu, Švedskoj, Kanadi, Bugarskoj, Tajvanu, Turskoj, Francuskoj, Čehoslovačkoj, Španiji, Poljskoj, Rusiji, Ukrajini, Švajcarskoj, Finskoj, Poljskoj..., i mnogim drugim gradovima u Srbiji i inostranstvu. Njegovi plakati izloženi su i van Evrope, na Trinaestom međunarodnom bijenalu postera u Meksiku, na kome učestvuju najznačajniji dizajneri, majstori plakata iz celog sveta.

PRVI PRVI NA SKALI Mali likovni salon Slobodan Stetic Mala retrospektiva insert 2

Dobitnik je više domaćih i međunarodnih nagrada za grafički dizajn, ilustraciju, fotografiju i slikarstvo. Uradio je više stotina grafičko likovnih rešenja za plakate, kataloge, reklamne publikacije i književna dela.

Štetić je rođen 1958. godine u Jagodini. Diplomirao je na grafičkom odseku Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Bavi se grafičkim dizajnom, slikarstvom i fotografijom. Član je Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije od 1986. godine. 

KATALOG IZLOŽBE

GALERIJA PPNS ŠTETIĆEVI PLAKATI - ŠEKSPIRU U ČAST

NARODNI MUZEJ: SAJTFB STRANA 
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari