Mostovi Balkana: Srđan Šarović - transcendentni crteži

Mostovi Balkana: Srđan Šarović - transcendentni crteži

Izložba crteža i video radova Srđana Šarovića iz Novog Sada biće otvorena u Galeriji "Mostovi Balkana" u petak 17. novembra u 20 časova.

Algoritam transfer - transcendentni crteži

Preobražajem prostorne pojave ljudskog habitusa u simbolički poredak i preobražavanjem simboličkog poretka u veštački simulacijski fenomen projekcije simulacijske realnosti, uklanja se barijera između stvorenog (stvarnog) i kreiranog (izmišljenog) prostora. Ukazuje se neomeđena teritorija u kojoj se dešava slobodno kretanje ljudskog tela, uma i duha.

Animiran iz transcedentalnih prostora, čovek, takođe, animira objekte (tela) u prostoru koji je dostupan samo kroz ideju, intervenciju, gde svedoči o svom prisustvu, duhu.

Tamo gde forma gubi referencu na ljudski habitus, proporcije i harmonija pojedinačnih delova rekonstruišu, u perceptivnom smislu, čoveka.

Srđan ŠarovićBIOGRAFIJA

Rođen u Novom Sadu 1972. godine. Osnovne i master studije završio na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Likovni departman, smer Novi Likovni Mediji, u klasi prof. Dragana Živančevića.

Od 1999. godine učestvuje u produkciji kako umetničkih tako i komercijalnih, multimedijalnih, audio/vizuelnih sadržaja - kao producent, reditelj, umetnički direktor, videograf, direktor fotografije, montažer, fotograf, kopirajter, scenarista, scenograf, grafički dizajner, ilustrator, slikar, pesnik, kompozitor, instrumentalista, ton majstor.

Objavljivan i nagrađivan autor u oblasti dizajna, video produkcije, digitalne slike, novih likovnih medija. Osnivač i selektor filmskog festivala. Samostalno izlagao. Učesnik slikarskih kolonija, lend-art projekata, grupnih izložbi u polju grafike, fotografije, slikarstva. Učesnik na međunarodnim festivalima kratkog metra. Objavljivan kompozitor i instrumentalista. Član je SULUV i UPIDIV. 

MOSTOVI BALKANA SAJTFB STRANA 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari