Muzički centar: Koncert orkestra Šlezinger

Muzički centar: Koncert orkestra Šlezinger

Koncert gradskog kamernog orkestra Šlezinger biće organizovan u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije u petak 31. marta od 20 časova, u okviru Koncertne sezone Muzičkog centra.

Na programu će se naći dela Mocarta, Dvoržaka i Griga. Solista će biti pijanistkinja Sanja Lukovac, a dirigent Vladimir Milić.

Ulaz je besplatan.

BIOGRAFIJE

Sanja Lukovac

Rođena 1988. godine u Kragujevcu, gde stiče osnovno i srednje muzičko obrazovanje u klasi prof. Natalije Tomić. Od dvanaeste godine polaznik je pripremne godine za mlade talente pri Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Rite Kinke. Sa šesnaest godina završava Srednju muzičku školu i postaje student Akademije umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Rite Kinke. Nakon završenih osnovnih i master studija, usavršavanje nastavlja na specijalističkim studijama na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, paralelno na odsecima za klavir i kamernu muziku. Trenutno je na doktorskim studijama FMU u Beogradu, takođe, paralelno na odsecima za klavir (klasa prof. Dejan Sinadinović) i kamernu muziku (klasa prof. dr Dejan Subotić).

Pohađala je brojne majstorske kurseve na kojima je imala priliku da sarađuje sa eminentnim klavirskim pedagozima. Neki od njih su: Arbo Valdma, Dajan Andersen, Aleksandar Madžar, Jurij Kot, Emanuel Krasovski, Wei Yi Yang, Rustem Hajrudinov i drugi.

Dobitnik je velikog broja nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Izdvajaju se prve nagrade na međunarodnim takmičenjima Ella Philipp u Rumuniji 2008. godine (troetapno takmičenje klavirskih koncerata), Memorijal Isidor Bajić u Novom Sadu 2004. godine i treća nagrada na istom takmičenju 2006. godine. Takođe, pobednik je brojnih domaćih takmičenja, međunarodnog i nacionalnog karaktera, u Beogradu, Nisu, Kragujevcu, Šapcu, Novom Sadu. Dobitnik je nagrada na takmičenjima u Italiji, Češkoj, Makedoniji.

Nastupala je u svim značajnijim salama Srbije (Zadužbina I. Kolarca -Beograd; Sinagoga, Gradska kuća - Novi Sad; Gradska kuća - Subotica) predstavljajući se publici kao solista, sa orkestrom i kao član kamernih ansambala. Kao jedan od nekolicine studenata učestvovala je i u projektu Nacionalna koncertna sezona ’08/’09, kada je održala resitale širom Srbije. U okviru klavirskog dua Floreus, u sastavu Andrea Der – Sanja Lukovac, publici se predstavila i kao kamerni muzičar nizom celovečernjih koncerata. Kao solista nastupala je sa orkestrima Vojvođanski simfoničari, Camerata academica, Temišvarska filharmonija, Schlezinger, orkestar Akademije umetnosti u Novom Sadu. Imala je prilike da sarađuje sa dirigentima: Francesco la Vecchia, Gheorghe Kostin, Saša Nikolovski Đumar, Željka Milošević, Nemanja Mitrašević.

Uporedo sa umetničkom delatnošću, Sanja Lukovac ostvarila je i zapažene rezultate na polju pedagogije. Tokom angažovanja u muzičkoj školi “Dr Miloje Milojević” u Kragujevcu, njeni učenici ostvarivali su zapažene rezultate na takmičenjima. Takođe, kao umetnički saradnik-korepetitor, učestvovala je u osvajanju velikog broja najviših priznanja. U periodu između 2009. i 2011. godine bila je u zvanju saradnika u nastavi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu za glavni predmet – klavir. Trenutno je zaposlena kao docent za predmet Klavirska muzika na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu.

Vladimir Milić

Vladimir Milić je diplomirao i magistrirao dirigovanje na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Ostvario je više stotina koncerata u Austriji, Velikoj Britaniji, Grčkoj, Italiji, Mađarskoj, Rumuniji i Francuskoj, kao i u svim republikama bivše Jugoslavije. Nastupao je na značajnim domaćim i međunarodnim festivalima (BEMUS, Mokranjčevi dani, Međunarodna tribina kompozitora, Vagnerov festival, Atinski festival....). Dirigovao je Beogradskom i Zagrebačkom filharmonijom, simfonijskim orkestrima Radio-televizije Srbije, Radio-televizije Zagreb, Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane Stanislav Binički i muzičke škole Mokranjac u Beogradu, Niškim simfonijskim orkestrom, gudačkim orkestrima Dušan Skovran, Šlezinger, Pro clasica i Mokranjac, kao i mnogim drugim orkestrima i horovima. Od 1992. do 2004. Godine bio je umetnički rukovodilac i dirigent hora Beogradski madrigalisti. Veliki broj zvučnih i vizuelnih zapisa snimio je za potrebe radio i televizijskih stanica u zemlji i inostranstvu. Sada deluje kao vanredni profesor za predmet Orkestar na Filološko-umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu. Godine 2013. Izabran je za šefa dirigenta Gradskog kamernog orkestra Šlezinger iz Kragujevca. 

MUZIČKI CENTAR SAJTFB PROFIL 
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html