Muzički centar: Sensartika prvi put u Kragujevcu

Muzički centar: Sensartika prvi put u Kragujevcu

Trio Sensartika nastupa prvi put u Kragujevcu u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije u četvrtak 15. juna od 20 časova, u okviru koncertne sezone Muzičkog centra.

Trio čine:

  • Sonja Kalajić - violina, testera, kastanjete
  • Miloš Marić - gitara
  • Darko Armenski - klarinet, saksofon, gajde, kavalSensartika trio nastavak je rada nekadašnjeg istoimenog kvarteta koji je formiran 2012. godine u Beogradu. Članovi grupe su većinom nastupali kao multiinstrumentalisti što je karakteristika i ovog trija.

Do sada je Sensartika održala preko 100 nastupa širom Srbije, BiH, Mađarske, Rumunije i Austrije. Tokom kvartetske postave snimljena su dva albuma u izdanju Centra za muziku Kolarčeve zadužbine ("Kako se sluša koncert - Istorija od Srednjeg veka do bugi-vugija" 2013. i "Kako se sluša koncert - Bal romantičnog sveta" 2015.), i numere u okviru CD kompilacije lista "Muzika klasika" (Beograd, 2014). Sensartika kvartet zauzima i dominantno mesto na albumu "Saw Friendly" (Metropolis Records, 2015) koji pretstavlja prvi CD sa stolarskom testerom kao solističkim instrumentom na Balkanu. Snimili su osam spotova za Radio-televiziju Srbije 3, (Bivši RTS digital) u okviru obrazovnog serijala za mlade i spot za numeru "Tamo daleko" u produkciji Istorijskog muzeja Srbije i produkcijske kuće "Unicorn".

Trio Sensartika od ove godine na repertoaru ima programe Fauna Sacra i Mediteraneo. Fauna Sacra ili Sveti životinjski svet, koncept je programa koji je stvoren sa željom da se podrže ideje poštovanja i očuvanja životinjskog sveta koji nam svakodnevno toliko toga daruje. Želja trija je da se upoznamo ili podsetimo u kojoj meri je ovaj deo sveta u sprezi sa muzičkim stvaralaštvom i da na nov način oslušnemo sve ono što nam Fauna svakodnevno poručuje. Sa svojim autentičnim aranžersko-eksperimentalnim zvukom, trio ima tendenciju da briše granice sveta iskonskih doživljaja i akademskih kategorija u nadi da takav pristup donosi slušaocima zapostavljenu radost simbioze čoveka i prirode. 

Ulaz na koncert Sensartike u Kragujevcu je slobodan.

SENSARTIKA SAJT, FB STRANAJUTJUB
MUZIČKI CENTAR SAJTFB PROFIL, JUTJUB
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html