Muzički centar: Sensartika prvi put u Kragujevcu

Muzički centar: Sensartika prvi put u Kragujevcu

Trio Sensartika nastupa prvi put u Kragujevcu u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije u četvrtak 15. juna od 20 časova, u okviru koncertne sezone Muzičkog centra.

Trio čine:

  • Sonja Kalajić - violina, testera, kastanjete
  • Miloš Marić - gitara
  • Darko Armenski - klarinet, saksofon, gajde, kaval



Sensartika trio nastavak je rada nekadašnjeg istoimenog kvarteta koji je formiran 2012. godine u Beogradu. Članovi grupe su većinom nastupali kao multiinstrumentalisti što je karakteristika i ovog trija.

Do sada je Sensartika održala preko 100 nastupa širom Srbije, BiH, Mađarske, Rumunije i Austrije. Tokom kvartetske postave snimljena su dva albuma u izdanju Centra za muziku Kolarčeve zadužbine ("Kako se sluša koncert - Istorija od Srednjeg veka do bugi-vugija" 2013. i "Kako se sluša koncert - Bal romantičnog sveta" 2015.), i numere u okviru CD kompilacije lista "Muzika klasika" (Beograd, 2014). Sensartika kvartet zauzima i dominantno mesto na albumu "Saw Friendly" (Metropolis Records, 2015) koji pretstavlja prvi CD sa stolarskom testerom kao solističkim instrumentom na Balkanu. Snimili su osam spotova za Radio-televiziju Srbije 3, (Bivši RTS digital) u okviru obrazovnog serijala za mlade i spot za numeru "Tamo daleko" u produkciji Istorijskog muzeja Srbije i produkcijske kuće "Unicorn".

Trio Sensartika od ove godine na repertoaru ima programe Fauna Sacra i Mediteraneo. Fauna Sacra ili Sveti životinjski svet, koncept je programa koji je stvoren sa željom da se podrže ideje poštovanja i očuvanja životinjskog sveta koji nam svakodnevno toliko toga daruje. Želja trija je da se upoznamo ili podsetimo u kojoj meri je ovaj deo sveta u sprezi sa muzičkim stvaralaštvom i da na nov način oslušnemo sve ono što nam Fauna svakodnevno poručuje. Sa svojim autentičnim aranžersko-eksperimentalnim zvukom, trio ima tendenciju da briše granice sveta iskonskih doživljaja i akademskih kategorija u nadi da takav pristup donosi slušaocima zapostavljenu radost simbioze čoveka i prirode. 

Ulaz na koncert Sensartike u Kragujevcu je slobodan.

SENSARTIKA SAJT, FB STRANAJUTJUB
MUZIČKI CENTAR SAJTFB PROFIL, JUTJUB
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari