Narodna biblioteka: Predstavljanje monografije ’Morton Feldman: Kreiranje stvaralačkog identiteta’

Narodna biblioteka: Predstavljanje monografije ’Morton Feldman: Kreiranje stvaralačkog identiteta’

Мonografijа Dine Vojvodić "Morton Feldman: Kreiranje stvaralačkog identiteta", izdanje Zadužbine "Andrejević", biće predstavljena u Narodnoj biblioteci u subota 25. juna od 12 časova. Pored autorke učestvuju Anja Lazarević i Vladimir B. Perić.

Monografija је revidiran i priređen master rad autorke Dine Vojvodić. U radu je najveća pažnja posvećena kritičkom razmatranju članaka koji se odnose na problematiku analize kompozicija američkog autora Mortona Feldmana, kao i na kritiku njihovih izvođenja.

Autorka је istakla da želi da pokaže na koji način su raspravljali pojedini kritičari koji su svoje članke posvetili nekom segmentu Feldmanove poetike, poredeći ih sa napisima u istorijskim publikacijama, kao i sa zapisima na njihovim blogovima.

Dina Vojvodić je rođena 1990. godine u Kragujevcu. Na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 2013. godine završila je osnovne akademske studije muzikologije, a naredne godine je odbranila master rad na istoj katedri. Učestvovala je na nekoliko domaćih i međunarodnih naučnih skupova u zemlji i inostranstvu i održala niz javnih predavanja. Autor je više radova objavljenih u domaćim zbornicima radova i jedan od urednika zbornika radova studenata u izdanju Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Glavno područje autorkinog rada jeste istorija svetske i domaće muzičke kritike i esejistike dvadesetog veka.
 

nbvk 150g

AKTUELNO

NARODNA BIBLIOTEKA I PORTAL PPNS

NASLOVI IZ BIBLIOTEKE

NARODNA BIBLIOTEKA SAJTFB STRANA 


ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari