Narodna biblioteka: Predstavljanje monografije ’Morton Feldman: Kreiranje stvaralačkog identiteta’

Narodna biblioteka: Predstavljanje monografije ’Morton Feldman: Kreiranje stvaralačkog identiteta’

Мonografijа Dine Vojvodić "Morton Feldman: Kreiranje stvaralačkog identiteta", izdanje Zadužbine "Andrejević", biće predstavljena u Narodnoj biblioteci u subota 25. juna od 12 časova. Pored autorke učestvuju Anja Lazarević i Vladimir B. Perić.

Monografija је revidiran i priređen master rad autorke Dine Vojvodić. U radu je najveća pažnja posvećena kritičkom razmatranju članaka koji se odnose na problematiku analize kompozicija američkog autora Mortona Feldmana, kao i na kritiku njihovih izvođenja.

Autorka је istakla da želi da pokaže na koji način su raspravljali pojedini kritičari koji su svoje članke posvetili nekom segmentu Feldmanove poetike, poredeći ih sa napisima u istorijskim publikacijama, kao i sa zapisima na njihovim blogovima.

Dina Vojvodić je rođena 1990. godine u Kragujevcu. Na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 2013. godine završila je osnovne akademske studije muzikologije, a naredne godine je odbranila master rad na istoj katedri. Učestvovala je na nekoliko domaćih i međunarodnih naučnih skupova u zemlji i inostranstvu i održala niz javnih predavanja. Autor je više radova objavljenih u domaćim zbornicima radova i jedan od urednika zbornika radova studenata u izdanju Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Glavno područje autorkinog rada jeste istorija svetske i domaće muzičke kritike i esejistike dvadesetog veka.
 

nbvk 150g

AKTUELNO

NARODNA BIBLIOTEKA I PORTAL PPNS

NASLOVI IZ BIBLIOTEKE

NARODNA BIBLIOTEKA SAJTFB STRANA 


ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html