Narodni muzej: Jelena V. Atanasijević, Bojana Otašević - Prostori

Narodni muzej: Jelena V. Atanasijević, Bojana Otašević - Prostori

Narodni muzej u Kragujevcu organizuje izložbu "Prostori", autora dr Jelene V. Atanasijević i Dr Bojana Otaševića, profesora na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu.

Izložba će biti otvorena u Galeriji Narodnog muzeja u utorak 8. marta u 19 časova. Radovi će biti izloženi do 5. aprila.

Može se reći da se dela Jelene Atanasijević i Bojana Otaševića harmonično uklapaju na jednom višem i simboličnom nivou. Ona je pred posmatrača iznela jasnoću vizije slavnih graditelja, čija dela predstavljaju svedočanstvo o aktivnom i delatnom životu autora kojima je Sve bilo jasno. S druge strane, Otašević nam je prikazao tamnu i naizgled pasivnu stranu, senku čoveka, gde se svaka kreacija prethodno mora promisliti i razviti u nemanifestovanom, kako bi potom mogla da ugleda svetlost dana. Garancije da će kontemplacija dovesti do akcije nema, ali nema ni sumnje da je ona njen preduslov.

Dr Oliver Tomić

BIOGRAFIE

Jelena V. Atanasijević (1972, Kragujevac) je diplomirala je 1997. godine na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Na istom fakultetu je magistrirala 2001. godine sa temom "Proporcije arhitektonskih elemenata u kompozicijama Le Korbizijea, Luisa Kana i Riharda Majera", a 2009. godine i odbranila doktorsku disertaciju "Proporcije u estetičkoj percepciji klasične arhitekture 20. veka". Na Filološko-umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu zaposlena je od 2013. godine u zvanju docenta. Izvodi nastavu na predmetima Projektovanje oblika i Enterijer kroz likovnu transpoziciju. Autor je više desetina arhitektonskih i urbanističkih projekata, kao i projekata enterijera.

Bojan Otašević (1973, Kragujevac) je diplomirao 1998. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Na istom fakultetu je magistrirao 2001. godine izložbom litografija u galeriji Grafičkog kolektiva, a 2014. godine i odbranio doktorsku disertaciju uz doktorski umetnički projekat i izložbu grafika "Homo Melancolicus". Na Odseku za primenjenu i likovnu umetnost Filološko-umetničkog fakulteta, Univerziteta u Kragujevcu zaposlen u zvanju vanrednog profesora. Izvodi nastavu na predmetima Anatomsko crtanje 1 i 2. Izlagao na četrdeset samostalnih i više stotina grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Više puta nagrađivan za svoj umetnički rad. 

GALERIJA PPNS

KATALOG IZLOŽBE

NARODNI MUZEJ: SAJTFB STRANA 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html