Novogodišnji koncert klase mr V. Spasića

Novogodišnji koncert klase mr V. Spasića

Novogodišnji koncert klase mr Vojislava Spasića biće održan u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije u četvrtak 29. decembra od 20 časova.

Uz nadolazeće praznike, povod za održavanje koncerta je osvajanje pet prvih i tri druge međunarodne nagrade na dva najprestižnija takmičenja solo pevača.

- Kragujevčanima će biti priređeno veče solo pesama i arija, biće to zanimljiv i pitak program. Na kraju večeri nastupiće Akademski vokalno-instrumentalni ansambl "Arhangeli Serbia" koji je sačinjen takođe od mojih studenata i učenika, za posetioce portala PPNS najavljuje profesro Spasić.

Nastupaju:

  • tenor Marko Branković, dobitnik Prve nagrade na Međunarodnom takmičenju "Vera Vitkai Kovač", kao i tri druge nagrade: na Međunarodnom takmičenju "Nikola Cvejić", na Festivalu Balkanske muzike i Festivalu muzičkih talenata Srbije
  • sopran Anđela Nikolić, laureat na Festivalu muzickih talenata Srbije, Prva nagrada na Festivalu Slovenske muzike, Prva nagrada na Međunarodnom takmičenju "Vera Vitkai Kovač"
  • sopran Jelena Stanojević, dobitnik Prve nagrade na Međunarodnom takmičenju "Vera Vitkai Kovač"
  • bas Dimitrije Perić, Prva nagrada Festivala slovenske muzike, Druga nagrada na Republičkom takmičenju i Druga nagrada na Međunarodnom takmičenju "Vera Vitkai Kovač"
  • tenor Đorđe Simović, prva nagrada na Međunarodnom takmičenju "Vera Vitkai Kovač", Druga nagrada na Međunarodnom takmičenju "Nikola Cvejić"
  • tenor Bojan Pavlović, prva nagrada na Međunarodnom takmičenju "Vera Vitkai Kovač", treća Druga nagrada na Republičkom takmičenju

Klavirski saradnici su mr Petar Marković i Ana Stojanović. 

Uz program koji izvode studenti i učeniki, publika će uživati i u nastupu profesora Spasića, njegovim solističkim kompozicijama, kao i zajedničkim izvođenjima sa sledbenicima.  

AVIA ARHANGELI FB PROFIL/GRUPA 
VOJISLAV SPASIĆ FB STRANA 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari