Oktoh 2016 - od 6. do 26. oktobra

Oktoh 2016 - od 6. do 26. oktobra

Muzičke svečanosti "Oktobru hododarje - Oktoh" ove godine održavaju se u svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije, kako je prvobitno i najavljeno, od četvrtka 6. oktobra do srede 26. oktobra - od 20 časova, a u okviru manifestacije "Bdenje" program će se održati u Muzeju "21. oktobar" 20. oktobra od 19 časova.

Ova značajna muzička manifestacija se iz prvobitne orijentacije ka kamernoj muzici razvila u manifestaciju modernih formi gde su zastupljene razne vrste muzičkog izražavanja, a da se pritom i dalje drži vrhunskog kvaliteta. Tom orijentacijom ona je stala rame uz rame uz najznačajnije manifestacijama u Srbiji tog tipa. 

- Oktobarske muzičke svečanosti jesu dugogodišnji doprinos kulturi sećanja na nevine kragujevačke žrtve, stradale oktobra, sada već, daleke 1941. godine u kragujevačkim Šumaricama. Od sedamdesetih godina do danas na ovoj manifestaciji uzeli su učešće mnogi najeminentniji domaći i strani umetnici, vodeći računa da se između njihovih koncerata nađe dovoljno etra i za one tek dolazeće, talentovane muzičare. Na taj način je stvaran i negovan koloplet univerzalnog pamćenja i generacijskog premošćavanja vremenske distance, koja nas iz godine u godinu udaljava od pozicije svedoka događaja u poziciju onih koji iz svoje kulture crpe goleme zalihe saosećanja i empatije. Tako OKTOH postaje jedna od onih kulturnih konstanti koja uspeva da pobedi vreme, da poduči, oplemeni i obogati sve nas koji smo imali sreće da se ne proslavimo sudbinom kragujevačkih žrtava.

Zoran Petrović

PROGRAM 2016.

Četvrtak 6. oktobar, 20:00
Aleksandar Serdar
Prva kragujevačka gimnazija

Subota 8. oktobar, 20:00
Trio Filuma
Prva kragujevačka gimnazija

Sreda 12. oktobar, 20:00
Beltango trio
Prva kragujevačka gimnazija

Četvrtak 20. oktobar, 19:00
Kragujevačko pevačko društvo - Đorđe Catić
Spomen-muzej 21. oktobar

Ponedeljak 24. oktobar, 20:00
Jovan Bogosavljević - violina
Bojan Mladenović - klavir
Prva kragujevačka gimnazija

Sreda 26. oktobar, 20:00
Jurij Šiškin - harmonika
Prva kragujevačka gimnazija

Oktoh se održava pod pokroviteljstvom Skupštine grada Kragujevca, a u organizaciji Spomen-parka.

KAMERNE SVEČANOSTI MUZIČKE UMETNOSTI ’’OKTOBRU HODODARJE - OKTOH’’

KATALOG 2016


SPOMEN PARK SAJTFB STRANA

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html