PMF: Povratak Zigija

PMF: Povratak Zigija

Predstava "Povratak Zigija", nastala prema tekstu Vladimira Paunovića, u režiji Miroslava Čera, biće premijerno izvedena u velikoj sali PMF u subotu 25. marta od 20 časova.

Predstava je posvećena legendarnom Dejvidu Bouviju i njegovom fiktivnom liku Zigiju Stardastu.

U numeri "Starman" prvi put se pojavio kao Zigi Stardast, a inspiraciju za taj lik našao je u britanskom rokenrol pevaču Vinsu Tejloru, koji je posle nervnog sloma počeo da veruje za sebe da je prelazno biće između vanzemaljca i Boga. Pesma se nalazi na albumu "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" iz 1972. godine, koji je ustoličio Bouvija u veliku britansku i svetsku muzičku zvezdu.

Tokom blistave karijere koja je trajala pola veka, Bouvi je konstantno eksperimentisao i iznenađivao publiku inovacijama. Njegove oči bile su plave boje, ali je u 16. godini - u tuči zbog devojke, dobio udarac posle kojeg mu je jedna zenica ostala trajno proširena, ostavljajući utisak da ima oči različite boje. Bio je, kako podseća autor predstave, "opušten" sa Beketom i Ničeom, ali i sa svojim prijateljima Luom Ridom i Igijem Popom.

Predstava postavlja pitanje šta bi se dogodilo kada bi se Zigi, ponovo vratio na zemlju?

Priča o Zigiju je nastala kao konceptualni album o vanzemaljcu koji dolazi na Zemlju, postaje mega zvezda, a na kraju ga ubiju obožavaoci. Kako rekonstuisati danas taj album i preseliti ga na pozorišne daske? Kako danas zvuči i šta mi "čujemo"!? Ima li danas mesta za Zigija među nama...

U predstavi igraju: Dubravka Brkić, Nenad Vulević, Bogdan Milojević, Dejan Tošović, Jovana Majstorović, Anica Blažić, Miloš Milojević, David Pilipović i Filip Milikić, a muziku, kao "Pauci sa Marsa" izvode Vesele osamdesete sa gostima.

Vizuelni identitet osmislila je Danijela Rupić, za šminku je zadužena Đurđa Arsenijević, a izvršnu produkciju potpisuje Marija Ilić.

Tehnički partneri produkcije su Studentski kulturni centar i Dom omladine u Kragujevcu, a pokrovitelj Grad Kragujevac.

Prva repriza predstave "Povratak Zagija" je 12. aprila, takođe na PMF, a potom projekat kreće na nacionalnu i regionalnu turneju.

Ulaznice za premijeru koštaju 200 dinara, a mogu se nabaviti na blagajnama Doma omladine i SKC.

Predstava je najnoviji umetnički projekat NVO "Milenijum". 

 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html