Početak rada udruženja UMMUS

Početak rada udruženja UMMUS

Novoformirano udruženje UMMUS (Umetničko i moralno usavršavanje) svečano otvara svoje prostorije u petak 30. januara u 19 časova (ullica Gružanska 47, kod Kolonske kapije).

UMMUS je nevladina i neprofitna organizacija čiji su ciljevi:

 • okupljanje umetnika i ljubitelja umetnosti
 • edukacija dece i omladine
 • organizovanje raznih aktivnosti na polju muzike, slikarstva, grafičkog dizajna i književnosti
 • javno zalaganje za afirmaciju kulturno-umetničkih vrednosti
 • podsticanje duhovno-moralnog razvoja mladih

Osnivači Udruženja su:

 • Danijel Armuš, predsednik i glavni inicijator otvaranja ovog Udruženja; diplomirao je na FILUM-u, smer muzička umetnost, odsek muzika u medijima. Trenutno je na master akademskim studijama. 
 • David Armuš, trenutno je na završnoj godini osnovnih akademskih studija na FILUM-u, smer muzička umetnost, odsek muzika u medijima.
 • Magdalena Armuš, master akademski umetnik, završila je FILUM na odseku muzika u medijima.
 • Anđelka Čakarević, master akademski umetnik, završila je FILUM na odseku za grafički dizajn.

Do okupljanja je došlo iz potrebe za kulturno-umetničkim razvijanjem koje je danas, pogotovo kod nas, jako opalo, poručuju daroviti entuzijasti.

- Velika je potreba mladih da u ovakvom okruženju rastu intelektualno, da dobiju osećaj za lepo - samo tako mogu da rade i na kvalitetu. Želimo da okrenemo decu i mlade ka pravim vrednosti kroz tri oblasti: muzičke, likovne i književne umetnosti, poručuje Danijel Armuš.

Svečano otvaranje biće prilika da se predstave i planovi udruženja, a pošto su organizatori sasvim spremni za akciju, bili su radi i da za portal PPNS izdvoje najbitnije iz planova.

- UMMUS će imati muzičke i likovne radionice čiji je cilj da se deca i omladina edukuje kroz druženje i zabavu, na vrlo kreativan način, uz angažovanje stručnih ljudi, studenata, profesora, prosvetnih radnika. Predviđena su i predavanja o umetnosti i moralnosti, a cilj je da mladi budu podstaknuti na prave vrednosti kojima nas uče muzika, likovna umetnost i književnost. Spoznavanje duhovno-moralnih vrednosti je današnjem društvu preko potrebno za razvoj mladih u umetnosti, smatra predsednik ovog udruženja.

Ostale aktivnosti koje imaju u planu osnivači UMMUS, inače Kragujevčanima poznati i kao članovi porodičnog muzičkog sastava Armuši, jesu projekcije filmova, književne večeri, promocije knjiga, svirke, humanitarne aktivnosti, edukativni rad sa romima.

Odmah nakon svečanosti u radnim prostorijama, kreću pripreme za realizaciju programa predviđenih za februar:

 • 6. i 13. februar (19 časova): radionica gospel pevanja - Magdalena Armuš, master muzički umetnik
 • 19. februar (20 časova): predavanje "Vera i religija" - Džejms Sivoli, diplomirani teolog
 • 27. februar (19 časova): predavanje "Bauhaus umetnost" - Anđelka Čakarević, master primenjeni umetnik, i Sanja Solunac, vizuelna umetnica

UMMUS FB STRANA 

PPNS/KG VODIČ

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari