Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije 2017

Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije 2017

Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije, 21. put u Kragujevcu, održavaju se od utorka 28. marta do 6. aprila na sceni Knjaževsko-srpskog teatra.

Ove godine kragujevačkoj publici predstaviće se 14 gimnazija iz cele Srbije. Glasanjem na završetku svake predstave, posetioci će izabrati koja predstava će osvojiti nagradu publike.

U ovogodišnjem žiriju su Isidora Rajković, Katarina Mitrović i Dušan Stanikić, glumci Knjaževsko-srpskog teatra. Selektor Susreta je Miroslav Petrović, reditelj u Akademskom pozorištu SKC.

Susreti su osnovani 1996. godine, nastali su iz ideje grupe učenika uz podršku tadašnjeg direktora i ostalih profesora. Danas je ova manifestacija u redovnom planu Ministarstva prosvete. Cilj Susreta je upoznavanje i druženje gimanazijalaca širom Srbije, ali i vraćanje pozorišta u svakodnevnicu Kragujevčana. 

Organizatori su, tradicionalno, Učeničke organizacije Sopče i Đački parlament Prve kragujevačke gimnazije, kao i uprava škole.

Ulaznice su simbolične cene od 50 dinara.

REPERTOAR 2017

Utorak 28. mart SVEČANO OTVARANJE

 • 18:00 GRAĐANIN PLEMIĆ, Gimnazija iz Požarevca

Sreda 29. mart

 • 16:00 UMRI ŽENSKI, Gimazija "Bora Stanković" iz Niša
 • 20:00 JAZAVAC PRED SUDOM, Valjevska gimnazija

Četvrtak 30. mart

 • 16:00 AZIL ZA BESKUĆNIKE, Srednja škola iz Brusa
 • 20:00 PREOBRAŽENJE, Druga kragujevačka gimnazija

Petak 31. mart

 • 16:00 MALI PRINC, Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj" iz Novog Sada
 • 20:00 STAKLENA MENAŽERIJA, Gimnazija "Miloš Savković" iz Aranđelovca

Subota 1. april

 • 16:00 BOG, Gimnazija iz Prokuplja
 • 20:00 BAJKA(?) Zemunska gimnazija

Nedelja 2. april

 • 20:00 ŽIVOTINJSKA FARMA, Gimnazija iz Lebana

Ponedeljak 3. april

 • 16:00 ATENTAT, Gimnazija iz Sremske Mitrovice
 • 20:00 SAN LETNJE NOĆI, Šesta beogradska gimnazija

Utorak 4. april

 • 16:00 HAMELIN TOWN IN BRUNSWICK LAND, Gimnazija iz Sremskih Karlovaca
 • 20:00 (LEDI)MAGBET, Prva kragujevačka gimnazija

Sreda 5. april

 • 18:00 ZAVRŠNA SVEČANOST

O ORGANIZATORIMA

Đački parlament Prve kragujevačke gimnazije je neprofitna, apolitička, nevladina organizacija i prvi učenički parlament u Srbiji. Osnovan je 9. septembra 2003. Od tada Đački parlament svojim akcijama i projektima pokriva sve sfere interesovanja srednjoškolaca i čini njihovu svakodnevnicu interesantnijom. Organizuje razne akcije humanitarnog, edukativnog i zabavnog karaktera. Đački parlament oraganizuje projekte i van škole među kojima su najvažniji Hoću-neću baš taj fakultet, Pozorišni susreti, Sportski dani, Koracima mladih, Eco street party i Noć muzeja. Organizuje tribine sa raznim uspešnim i perspektivnim ljudima koji su voljni da svoja iskustva podele sa srednjoškolcima.

Učenička organizacija Sopče je neformalna učenička organizacija Prve kragujevačke gimnazije, osnovana u januaru 2001. godine od strane gimnazijalaca koji su učestvovali u projektu Grupe 484. Organizacija je podeljena na tri tima: medija tim koji uključuje lobi i PR, likovno-kompijuterski tim i arhiva tim. Za vreme Pozorišnih susreta formira se i tim volontera novinara. Sopče sarađuje sa velikim brojem drugih organizacija u gradu, a u okviru škole organizuje razne akcije kojima podstiče učenike Prve kragujevačke gimnazije da svoje školovanje provedu na kreativan način. Mnoge od akcija postale su i tradicionalne kao što su Bazar, izrada Servisa za početnike, Filmska kockica i Pozorišni susreti gimnazija Srbije.

POZORIŠNI SUSRETI FB STRANA
SOPČE FB STRANA 
PRVA KRAGUJEVAČKA GIMNAZIJA SAJT, FB STRANA 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari