Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije - Kragujevac 2022

Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije - Kragujevac 2022

Nakon tri godine prinudne pauze, Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije ponovo se održavaju u Kragujevcu. Ovogodišnji susreti su 24. po redu, a dešavaju se u Knjaževsko-srpskom teatru od 17. do 20 juna u dva termina, od 16 i 19 časova.

Na "povratničkom" repertoaru nalazi se sedam predstava, učenički ansambli dolaze iz Brusa, Beograda, Vranja, Sremske Mitrovice, Bora i Rače, a Susrete zatvara pozorišna trupa iz Kragujevca revijalnim izvođenjem.

Gostujući ansambli takmičiće se za najbolje izveden dramski komad, ali organizatori naglašavaju da je cilj Susreta očuvanje kulture među mladima kroz uživanje u predstavama.

PROGRAM 2022

Petak 17. jun

  • 16:00 Vlast analfabeta - Srednja škola Brus
  • 19:00 Čas kada nismo znali ništa jedni o drugima - Sedma beogradska gimnazija

Subota 18. jun

  • 16:00 Ljubav, nove navike, panika - Gimnazija "Bora Stanković", Vranje
  • 19:00 Morske bolesti - Mitrovačka gimnazija, Sremska Mitrovica

Nedelja 19. jun

  • 16:00 Ženski razgovori - Gimnazija "Bora Stanković", Bor
  • 19:00 Ona i on - Srednja škola "Đura Jakšić", Rača

Ponedeljak 20. jun

  • 16:00 Svakim danom sve više - Bard teatar, Kragujevac (revijalna predstava)

Cena ulaznice je i dalje simboličnih 50 dinara.

Domaćini susreta su, tradicionalno, Učenička organizacija Sopče i Đački paralament Prve kragujevčke gimnazije, u saradnji sa upravom škole.

O ORGANIZATORIMA

Učenička organizacija Sopče je neformalna učenička organizacija Prve kragujevačke gimnazije, osnovana u januaru 2001. godine od strane gimnazijalaca koji su učestvovali u projektu Grupe 484. Organizacija je podeljena na tri tima: medija tim koji uključuje lobi i PR, likovno-kompijuterski tim i arhiva tim. Za vreme Pozorišnih susreta formira se i tim volontera novinara. Sopče sarađuje sa velikim brojem drugih organizacija u gradu, a u okviru škole organizuje razne akcije kojima podstiče učenike Prve kragujevačke gimnazije da svoje školovanje provedu na kreativan način. Mnoge od akcija postale su i tradicionalne kao što su Bazar, izrada Servisa za početnike, Filmska kockica i Pozorišni susreti gimnazija Srbije.

Đački parlament Prve kragujevačke gimnazije je neprofitna, apolitička, nevladina organizacija i prvi učenički parlament u Srbiji. Osnovan je 9. septembra 2003. Od tada Đački parlament svojim akcijama i projektima pokriva sve sfere interesovanja srednjoškolaca i čini njihovu svakodnevnicu interesantnijom. Organizuje razne akcije humanitarnog, edukativnog i zabavnog karaktera. Đački parlament oraganizuje projekte i van škole među kojima su najvažniji Hoću-neću baš taj fakultet, Pozorišni susreti, Sportski dani, Koracima mladih, Eco street party i Noć muzeja. Organizuje tribine sa raznim uspešnim i perspektivnim ljudima koji su voljni da svoja iskustva podele sa srednjoškolcima.

Poslednji Susreti organizovani su 2019. godine.

Kontakt za detaljnije informacije - Sopče na Instagramu.

IZ ARHIVE PPNS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html