Pozorište za decu na ’’Zlatnoj magnoliji’’ (Šangaj)

Pozorište za decu na ’’Zlatnoj magnoliji’’ (Šangaj)

Ansambl Pozorišta za decu učestvovaće na Petom Međunarodnom festivalu "Zlatna Magnolija" koji se održava u Šangaju od 3. do 8. novembra. Kragujevčani će u takmičarskom delu izvesti predstavu "Basne iz senke" i biće jedini predstavnik Jugoistočne Evrope.

Pozorištu za decu je u više navrata već radno boravilo u ovoj mnogoljudnoj zemlji. Оve godine stigao je poziv iz Kine nakon selekcije organizatora festivala.

Pored Kragujevčana, nastupiće pozorišni ansambli iz Francuske, Nemačke, Holandije, Portugala, Rusije, Slovače, Španije i Kine. Biće izvedeno oko 30 predstava za decu i ljubitelje lutkarstva.

Festival je izrastao u jedan od najprestižnijih događaja ove vrste u svetu i vremenom je okupio izvođače lutkarskih predstava iz Azije, Evrope, Australije i Amerike. Uz predstave, postoje brojni prateći programi za decu i mlade, razni scenski nastupi, izložbe lutaka širom sveta, forumi, seminari, umetnički-obrazovni programi, a sve u duhu ovogodišnjeg tematskog slogana: "Umetnosti čini život boljim". Među ciljevima festivala su jačanje prijateljstava, komunikacije i saradnje među zemljama. Organizatori najavljuju da će ovogodišnji festival biti praznik umetnosti.

"Zlatna magnolija"je jedini međunarodni umetnički festival državnog nivoa u Kini i odvija se pod pokroviteljstvom ministarstva kulture, a u organizaciji Narodne skupštine Šangaja. Vremenom je izrasla u vodeći projekat za kulturnu razmenu u Kini i predstavlja jedan od najuticajnijih festivala u međunarodnim umetničkim krugovima.

Dolazak Pozorišta za decu iz Kragujevca naveden je u najavi Šangaj Dejlija, a kao jedna od ilustracija poslužila je fotografija iz predstave "Basne iz senke". 

U odsustvu matičnog ansambla, na repertoaru u Pozorištu za decu nalaze se tri predstave Dramskog studija "Petar Pan": "Slučaj Sare Smit. Rešen" (sreda 2. novembar, 18:00), "Doktor Dulitl" (subota 5. novembar, 12:00) i "Kraljevski festival" (sreda 9. novembar, 18:00).

REPERTOAR PZD

POZORIŠTE ZA DECU SAJTFB STRANA 
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari