Pozorište za decu na ’’Zlatnoj magnoliji’’ (Šangaj)

Pozorište za decu na ’’Zlatnoj magnoliji’’ (Šangaj)

Ansambl Pozorišta za decu učestvovaće na Petom Međunarodnom festivalu "Zlatna Magnolija" koji se održava u Šangaju od 3. do 8. novembra. Kragujevčani će u takmičarskom delu izvesti predstavu "Basne iz senke" i biće jedini predstavnik Jugoistočne Evrope.

Pozorištu za decu je u više navrata već radno boravilo u ovoj mnogoljudnoj zemlji. Оve godine stigao je poziv iz Kine nakon selekcije organizatora festivala.

Pored Kragujevčana, nastupiće pozorišni ansambli iz Francuske, Nemačke, Holandije, Portugala, Rusije, Slovače, Španije i Kine. Biće izvedeno oko 30 predstava za decu i ljubitelje lutkarstva.

Festival je izrastao u jedan od najprestižnijih događaja ove vrste u svetu i vremenom je okupio izvođače lutkarskih predstava iz Azije, Evrope, Australije i Amerike. Uz predstave, postoje brojni prateći programi za decu i mlade, razni scenski nastupi, izložbe lutaka širom sveta, forumi, seminari, umetnički-obrazovni programi, a sve u duhu ovogodišnjeg tematskog slogana: "Umetnosti čini život boljim". Među ciljevima festivala su jačanje prijateljstava, komunikacije i saradnje među zemljama. Organizatori najavljuju da će ovogodišnji festival biti praznik umetnosti.

"Zlatna magnolija"je jedini međunarodni umetnički festival državnog nivoa u Kini i odvija se pod pokroviteljstvom ministarstva kulture, a u organizaciji Narodne skupštine Šangaja. Vremenom je izrasla u vodeći projekat za kulturnu razmenu u Kini i predstavlja jedan od najuticajnijih festivala u međunarodnim umetničkim krugovima.

Dolazak Pozorišta za decu iz Kragujevca naveden je u najavi Šangaj Dejlija, a kao jedna od ilustracija poslužila je fotografija iz predstave "Basne iz senke". 

U odsustvu matičnog ansambla, na repertoaru u Pozorištu za decu nalaze se tri predstave Dramskog studija "Petar Pan": "Slučaj Sare Smit. Rešen" (sreda 2. novembar, 18:00), "Doktor Dulitl" (subota 5. novembar, 12:00) i "Kraljevski festival" (sreda 9. novembar, 18:00).

REPERTOAR PZD

POZORIŠTE ZA DECU SAJTFB STRANA 
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html