Predstavljanje knjige ’’Zov karaule’’ Nenada Milkića

Predstavljanje knjige ’’Zov karaule’’ Nenada Milkića

Roman "Zov karaule" Nenada Milkića biće predstavljen u sali Skupštine grada u ponedeljak 10. aprila od 18 časova.

Reč je o drugom delu trilogije "Mi smo branili Košare", nastavku priče iz romana "Poslednja straža". Roman je zasnovan na istinitim događajima ispričanim od strane preživelih heroja, a nastao je kao znak sećanja na one koji se sa Košara nisu vratili.

U romanu se govori o borbama i dešavanjima u rejonu karaule Košare tokom 1998-1999. godine. Događaji govore o periodu sve do napuštanja Kosova i Metohije od strane Vojske Jugoslavije juna meseca iste godine.

U ovoj večeri sećanja na heroje Košara, uz autora, učestvuju:

  • novinar Mihailo Medenica, jedini Srbin koji je nakon rata otišao do karaule Košare
  • borci na Košarama: Tomislav Račić, Jovica Šmigić, Mile Pantović
  • književnik Aleksandar Živković

- Niko nije znao da se desio pokušaj kopnenog napada NATO-a na našu teritoriju, dok oni koji su tome bili svedoci nisu počeli da govore o tome. Nas su sve vreme uveravali da tog pokušaja nije bilo… A kada vam čovek koji je bio na Košarama govori da je bio lice u lice sa njima, sa vojnicima Albanije… U prvi mah nisam ni poverovao u njegove reči, ali kako sam razgovarao sa drugim preživelim vojnicima, iz drugih jedinica, i kako su svi govorili gotovo istu priču shvatio sam da je ona realna. Mada, nepojmljivo mi je da niko od zvaničnika nikad nije ispričao šta se zaista desilo na Košarama, kaže Milkić za Sputnjik.

HRONOLOGIJA NATO BOMBARDOVANJA SRJ 

  

BESMRTNI HEROJIHEROJI SA KOŠARA ZASLUŽUJU OBELEŽJE

ZADNJA VOJNA POŠTA SRPSKIH JUNAKA: ŠTA JE VIDEO PRVI SRBIN KOJI JE KROČIO NA KOŠARE

NENAD MILKIĆ SAJT, FB STRANA, TVITER 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html