Prvi Startit mit-ap u Kragujevcu

Prvi Startit mit-ap u Kragujevcu

Prvi Startit mit-ap u Kragujevcu biće održan u svečanoj sali Prirodno-matematičkog fakulteta u sredu 19. oktobra od 12 časova. Sastanak je namenjen sadašnjim i bivšim studentima i nastavnicima, IT profesionalcima i entuzijastima, kao i zainteresovanima za pokretanje i razvoj sopstvenog biznisa u oblasti IT industrije.

Teme sastanka će biti:

  • Šta je to startap i može li to iz Srbije?
  • Ima li moja ideja biznis potencijal i kako to brzo proveriti? - Mom test
  • Kako pametno pokrenuti startap? - Uvod u Lean Startup metodologiju
  • Šta se sve dešava u Srbiji na startap sceni? - Organizacije, investitori, startapi
  • Da li mi treba investicija i kako do nje?
Sastanak će voditi predstavnik SEE ICT Zoja Kukić. SEE ICT je istaknuti centar za tehnologiju i umrežavanje, nosilac projekta Startit centar, čiji je cilj podrška razvoju domaće startap scene i razvoj tehnološkog ekosistema Srbije. Rad centra podržava veliki broj IT kompanija među kojima su Microsoft, Nordeus, Seven Bridges, SAP, Endava Technologies itd.

Na Institutu za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu je pre tačno deset godina osnovan studijski program Informatike, kao jedini te vrste u regionu centralne Srbije. Na tržištu se pokazalo da studenti informatike čak i pre završetka studija mogu adekvatno da odgovore zahtevima privrede.

- Koliko nam je važna stručnost kadra koji školujemo, podjednako nam je važno da poslovna klima u kojoj studenti nakon studija treba da se nađu bude podsticajna i za njih i za lokalnu zajednicu. U tom duhu smo otpočeli saradnju sa SEE ICT i Startit centrom, čija je misija podrška razvoju IT preuzetništva. Kao prvi korak saradnje, Institut za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta organizuje prvi Startit mit-ap u Kragujevcu, poručuje dr Miloš Ivanović, docent Instituta.

Pošto je ovo prvi sastanak u Kragujevcu, teme razgovora će pokriti pre svega osnove – šta je to startap, koji su uspešni domaći primeri, zatim kako ga osnovati i proveriti da li ideja ima smisla, i na kraju kako finansirati ovaj poduhvat.

OBAVEZNA PRIJAVA

STARTIT SAJT, FB STRANA 
INSTITUT ZA MATEMATIKU I INFORMATIKU PMF SAJT, FB STRANA 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html