Prvi Startit mit-ap u Kragujevcu

Prvi Startit mit-ap u Kragujevcu

Prvi Startit mit-ap u Kragujevcu biće održan u svečanoj sali Prirodno-matematičkog fakulteta u sredu 19. oktobra od 12 časova. Sastanak je namenjen sadašnjim i bivšim studentima i nastavnicima, IT profesionalcima i entuzijastima, kao i zainteresovanima za pokretanje i razvoj sopstvenog biznisa u oblasti IT industrije.

Teme sastanka će biti:

  • Šta je to startap i može li to iz Srbije?
  • Ima li moja ideja biznis potencijal i kako to brzo proveriti? - Mom test
  • Kako pametno pokrenuti startap? - Uvod u Lean Startup metodologiju
  • Šta se sve dešava u Srbiji na startap sceni? - Organizacije, investitori, startapi
  • Da li mi treba investicija i kako do nje?
Sastanak će voditi predstavnik SEE ICT Zoja Kukić. SEE ICT je istaknuti centar za tehnologiju i umrežavanje, nosilac projekta Startit centar, čiji je cilj podrška razvoju domaće startap scene i razvoj tehnološkog ekosistema Srbije. Rad centra podržava veliki broj IT kompanija među kojima su Microsoft, Nordeus, Seven Bridges, SAP, Endava Technologies itd.

Na Institutu za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu je pre tačno deset godina osnovan studijski program Informatike, kao jedini te vrste u regionu centralne Srbije. Na tržištu se pokazalo da studenti informatike čak i pre završetka studija mogu adekvatno da odgovore zahtevima privrede.

- Koliko nam je važna stručnost kadra koji školujemo, podjednako nam je važno da poslovna klima u kojoj studenti nakon studija treba da se nađu bude podsticajna i za njih i za lokalnu zajednicu. U tom duhu smo otpočeli saradnju sa SEE ICT i Startit centrom, čija je misija podrška razvoju IT preuzetništva. Kao prvi korak saradnje, Institut za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta organizuje prvi Startit mit-ap u Kragujevcu, poručuje dr Miloš Ivanović, docent Instituta.

Pošto je ovo prvi sastanak u Kragujevcu, teme razgovora će pokriti pre svega osnove – šta je to startap, koji su uspešni domaći primeri, zatim kako ga osnovati i proveriti da li ideja ima smisla, i na kraju kako finansirati ovaj poduhvat.

OBAVEZNA PRIJAVA

STARTIT SAJT, FB STRANA 
INSTITUT ZA MATEMATIKU I INFORMATIKU PMF SAJT, FB STRANA 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari