PZD: Bio dvaput jedan kralj

PZD: Bio dvaput jedan kralj

Kratak igrani film "Bio dvaput jedan kralj" (produkcija "To Blink Studio" i "Plan 9") reditelja Vojina Vasovića biće prikazan u Kragujevcu u subotu 17. juna od 19 časova u sali Pozorišta za decu.

To Blink Studio kroz istraživanje forme podvojenog ekrana prenosi priče podvojene radnje, ali ide i dublje u proučavanje podvojenosti ličnosti. Testirajući junake, autori tragaju za smislom i objašnjenjem kontradiktornosti sopstvenih stavova, podvojenih želja i podvojenosti srca, u nadi da će i gledaoca podstaći na razmišljanja koja vode boljem poznavanju sebe.

O FILMU

"Bio dvaput jedan kralj" je priča o kralju koji ima podvojenu ličnost, živi u podvojenom vremenu u mahom podvojenom i podeljenom ekranu. Jedna njegova strana želi da postane Kralj Pesnik, a druga neustrašivi ratnik. Oni dele istu svest, ali očajnički žele da se otarase jedan drugog.

Animirani film "Bio dvaput jedan kralj" je podržan od strane Filmskog centra Srbije, kao i kanadskog regionalnog i federalnog fonda za umetnost.

Ulaz na projekcije u Kragujevcu je besplatan.

O AUTORU

Vojin Vasović, srpsko-kanadski filmski i pozorišni reditelj, diplomirao je na Akademiji umetnosti u Beogradu. Studije je nastavio u Kanadi na Univerzitetu Toronto u eksperimentalnom pozorištu, gde je završio magistraturu. 

Dobitnik je mnogih međunarodnih nagrada i priznanja i jedan je od najnagrađivanijih mladih reditelja u svetu. Njegov prethodni kratki animirani film Svakih pet minuta (Five Minutes Each) prikazan je na više od 100 festivala i osvojio 30 međunarodnih nagrada za najbolju animaciju, pravac i muziku.

Vasović je pre dve godine pokrenuo kampanju za svoj novi kratkometražni animirani film "Bio dvaput jedan kralj" ("Twice Upon A Time"). Uz navedenu podšku, potrebna sredstva za finansiranje projekta ekipa filma je prikupila na Kikstarteru, internet platformi za donacije.

Premijera filma "Bio dvaput jedan kralj održana je 15. aprila u Torontu u sali Pozorišta Robert Gil. U Srbiji je pre Kragujevca projekcija zakazana u Beogradu (Dom omladine, 16. jun).

Vasovićev film je prošao selekciju i bio prikazan na ovogodišnjem Kanskom filmskom festivalu u maju.

AUTORSKA EKIPA

Bio dvaput jedan kralj (Twice Upon A Time) 
  • Autor i režija: Vojin Vasović
  • Umetnički direktor i dizajn karaktera: Nikola Stepković
  • Animatori: Snežana Čubrilović, Vojin Vasović, Nikola Stepković
  • Dizajn zvuka i kompozitor: Vladimir Kerkez
  • Narator: Džon Vajt (John White)
  • Producent: To Blink Studio, Plan 9, DAT

TO BLINK ANIMATION SAJT, FB STRANA 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html