PZD: Labudovo jezero

PZD: Labudovo jezero

Prvo izvođenje predstave "Labudovo jezero" u novoj sezoni Pozorišta za decu zakazano je za subotu 1. oktobar od 12 časova.

Ovoga puta nastup glumaca imaće i svečaniji karakter, s obzirom da je izvođenje na Dan Pozorišta za decu. Ulaz će biti slobodan, a nakon predstave planirana je lutkarska radionica koju vode dizajner lutaka i kostimograf Ana Kolbjanova-Radovanović i glumice Milica Redžić-Vulević, Nevena Brzaković i Dubravka Brkić.

Uz to, planirana je i izložba radova iz crtanja i pisanja učenika Druge tehničke škole (smer dizajn). U Pozorištu za decu ovim najavljuju početak realizacije ideje o lutkarskom muzeju PZD, pa će uz radove srednjoškolaca biti izložene iz lutke iz predstave "Petar Pan".

PRVI PRVI NA SKALI Pozoriste za decu Lutkarska radionica

O PREDSTAVI

Može se slobodno reći da je predstava "Labudovo jezero" ponos Pozorišta za decu, a o tome govore brojne nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima. Kao zvanično najbolja predstava Srbije 2013. godine, "Labudovo jezero" je nosilac gran prija na međunarodnom festivalu lutkarstva u Podgorici i dečijem pozorišnom festivalu "Pozorište zvezdarište" u Beogradu. Osim glavne nagrade osvojene su i nagrada za najbolje estetsko-tehnološko rešenje lutaka, nagrada za kolektivno glumačko majstorstvo i nagradu za najbolju kreaciju lutaka.

Adaptaciju libreta, koreografiju i režiju radio je Todor Valov, scenografiju, lutke i kostim Stefanka Kjuvlijeva, izradu lutaka i dekora atelje prestoničkog lutkarskog teatra iz Sofije. Korišćena je muzika Petra Iljiča Čajkovskog, a muzičku adaptaciju je radio Plamen Mirčev-Mirona.

Igraju:

 • Odeta, labud Odeta: Milica Redžić Vulević i Darija Nešić
 • Odilija, labud Odilija: Darija Nešić, Milica Redžić Vulević
 • Princ Zigfrid: Milomir Rakić
 • Demon Rotbart: Vladimir Đoković
 • Baron Rotbart: Vladimir Đoković i Milica Redžić Vulević
 • Dvorska luda: Miloš Milovanović
 • Kraljica: Dubravka Đorđević
 • Labudovi: Milica Redžić Vulević, Dubravka Đorđević, Nevena Brzaković
 • Ruska princeza: Dubravka Đorđević
 • Mađarska princeza: Darija Nešić
 • Napolitanska princeza: Milica Redžić Vulević
 • Španska princeza: Darija Nešić
 • Sila zla: Miloš Milovanović, Nevena Brzaković i Dubravka Đorđević
 • Sila dobra: Dubravka Đorđević, Milica Redžić Vulević
 • Lotos: Milomir Rakić i Vladimir Đoković

Sadržaj predstave

Šetajući pokraj jezera princ Zigfrid vidi jato labudova koje želi da ulovi, ali princeza Odeta, koju je zli čarobnjak Rotbard pretvorio u labudicu, opčini princa svojim plesom i lepotom, te se oni zaljube. U tom trenutku se pojavljuje Rotbard i njegova kćer Odilija, koja je crni labud, negativna kopija Odete. Zigfrid naivno pomisli da je to njegova voljena, te s njom pleše i obećava joj večnu ljubav. Shvativši šta je učinio, princ odlazi na obalu jezera i moli Odetu da mu oprosti. Ona mu oprašta, ali pojavljuje se Rotbard i započinje borbu sa princem. Princ Zigfrid, koji je oličenje dobra, pobeđuje čarobnjaka i tako skida čini sa svoje voljene princeze Odete.

Ovim se srećno završava lutkarska predstava gde su izvođači opremljeni živopisnim kostimima. O siluetama i rešenju lutaka ne treba trošiti reči, već prepustiti posetiocima da sami procene njihovu magičnost.

Nadam se da će čarolija muzike i lutkarskog teatra da izazove najlepša osećanja i emocije u svakom od vas. Todor Valov

Predstava je namenjena deci uzrasta od sedam i više godina, a traje 55 minuta.

Premijera "Labudovog jezera" bila je 1. oktobra 2012. godine.

REPERTOAR PZD

INSERT

PZD U NOĆI ISTRAŽIVAČA - GALERIJA 1, GALERIJA 2

POZORIŠTE ZA DECU SAJTFB STRANA 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari