SKC: Francuski filmski karavan - Ciklus ’Ljudskost’

SKC: Francuski filmski karavan - Ciklus ’Ljudskost’

U okviru programa Francuski filmski karavan koji se realizuje u saradnji u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu, kragujevačka publika biće u prilici da vidi novi ciklus filmova pod nazivom "Ljudskost".

Filmovi će biti prikazani u Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra u petak i subotu, 25 i 26. marta u terminima od 19 časova i 21 čas.

Ulaz za sve projekcije je besplatan.

PROGRAM

25. mart, 19:00
Leto (Francuska, 2015, 105’)
Režija: Katrin Korsini
Igraju: Sesil de Frans, Izia Ižlen, Noemi Lvovski…

Godina je 1971. Delfina iz malog seoskog mesta odlazi u Pariz da se oslobodi porodičnih stega i počne samostalno da zarađuje za hleb. Karol je Parižanka koja živi u paru sa Manuelom i aktivno učestvuje u počecima feminističkog pokreta. Kada se susretnu Delfina i Karol, rodiće se ljubav koja će im preokrenuti živote.

25. mart, 21:00
Vrelina (Francuska, 2015, 102’)
Režija: Rafael Žakulo
Igraju: Žan-Pjer Darusen, Gregori Gadeboa, Karim Leklu…

Jednog vrelog leta, prividni mir malog francuskog sela narušava dolazak Žozefa Bizua. Poreklom iz kovačke porodice, on širi nevolju gde god da se kreće i seljaci ga smatraju odgovornim za sve nedaće koje ih zadese, sve do dana kada njegovo beživotno telo biva pronađeno u dvorištu porodične kuće…

26. mart, 19:00
Sledeći put ciljaću srce (Francuska, 2014, 111’)
Režija: Sedrik Anže
Igraju: Gijom Kane, Ana Žirardo, Žan-Iv Bertelo…
Zabranjeno mlađima od 14 godina

Krajem 70tih godina, u jednom malom mestu je zavladao teror, nepoznati manijak ubija mlade žene, nasumično odabrane autostoperke. On je svugde i nigde u isto vreme i uvek uspeva da izmakne policiji. U tome je uspešan budući da se radi o mladom i stidljivom žandarmu koji vodi običan život bez skandala. Zbog njegovog uzornog ponašanja, zadužuju ga da istraži sopstvene zločine.

26. mart, 21:00
Sećanja (Francuska, 2014, 94’)
Režija: Žan-Pol Ruv
Igraju: Mišel Blan, Ani Kordi, Matje Spinozi…

Romen ima 23 godine i voleo bi da postane pisac. U međuvremenu radi kao noćni čuvar u jednom hotelu. Kada sazna da je njegova baka pobegla iz staračkog doma, on polazi u potragu za njom, putem kojim ga vode sećanja…

Program Francuski filmski karavan se realizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu.

FRANCUSKI INSTITUT SAJT, FB STRANA
STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari