SKC: Izložba Convergence/PHX-BG

SKC: Izložba Convergence/PHX-BG

Izložbom Convergence/PHX-BG, koja će biti otvorena u utorak 2. februara u 20 časova, Studentski kulturni centar započinje ovogodišnju izlagačku sezonu.

Izložbu će otvoriti Maida Gruden, istoričarka umetnosti i kustos ove izložbe. Na izložbi učestvuju umetnici iz Beograda i Feniksa: Aleksandrija Ajduković, Nidaa Aboulhosn, Dana Buhl, Edgar Cardenas, Sean Deckert, William Le Goullon, Michael Lundgren, Goran Micevski, Ivan Petrović, Stefana Savić, Nina Todorović, Mihailo Vasiljević, Ryan Parra, Claire A. Warden.

Publika će imati priliku da pogleda ovu izložbu do 26. februara u oba galerijska prostora SKC.

Convergence/PHX-BG je izložba fotografskih radova umetnika iz Beograda (Srbija) i Feniksa (SAD). Tokom petonedeljnog boravka u okviru programa "Art museum international artist residency" u Feniksu, u oktobru i novembru prošle godine, Maida Gruden, urednik likovnog programa Doma kulture Studentski grad i CEC ArtsLink stipendista za 2014. godinu, imala je priliku da se upozna sa velikim brojem lokalnih umetnika i studenata, da stekne uvid u njihov rad i umetničke prakse. Ovaj kratak, ali plodonosan boravak pružio joj je mogućnost da organizuje izložbu baziranu na interakcijama sa fotografima iz Feniksa i dosadašnjoj saradnji sa fotografima iz Beograda.

Izložba je održana u Combine studios gallery u Feniksu tokom novembra i decembra 2014. godine. Beogradska publika imala je priliku da pogleda ovu izložbu, sa proširenim izborom umetnika, od 12. do 28. februara prošle godine u Galeriji Doma kulture Studentski grad u Beogradu.

Izložba obuhvata presek generacije umetnika od dvadeset do četrdeset godina. Nakon izložbe u Feniksu, beogradska izložba označava sledeći korak u povezivanju umetnika, publike, fotografskih praksi i ljudi iz dva udaljena grada. Naslov Convergence/PHX-BG ukazuje posmatraču na sličnosti, ali i razlike koje obogaćuju i intrigiraju naše lokalne perspektive. Namera ove konvergencije je kreiranje prostora za lični susret i dijalog umetnika iz Beograda i Feniksa u budućnosti.

Međunarodni rezidencijalni umetnički program, koji organizuje Umetnički muzej Državnog univerziteta u Arizoni (ASU Art Museum) i u okviru koga je inicijalno realizovana izložba, dovodi afirmisane domaće i međunarodne umetnike, kustose i teoretičare na Državni univerzitet u Arizoni u cilju razvijanja novih radova, uz istraživačke resurse Državnog univerziteta i u saradnji sa različitim umetničkim zajednicama. Rezidencijalni boravak Maide Gruden delimično je finansiran uz pomoć CEC ArtsLink Residencies, organizacije koja umetnicima i menadžerima u umetnosti iz 37 stranih zemalja omogućava petonedeljni rezidencijalni boravak u neprofitnim umetničkim organizacijama širom SAD. Program pruža priliku umetnicima i umetničkim zajednicama iz različitih delova SAD da razmene svoje umetničke prakse sa umetnicima i menadžerima u umetnosti iz inostranstva i uključe se u dijalog koji za cilj ima unapređenje interkulturnog razumevanja.

GALERIJA PPNS

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html