SKC: Matter of fact - multimedijalni projekat

SKC: Matter of fact - multimedijalni projekat

Multimedijalni projekat Matter of fact Svetlane Maraš biće predstavljen u Kontakt galerija Studentskog kulturnog centra u utorak 14. mart od 20 časova.

Spoj govornog jezika i organizovanog zvuka suština je multimedijalne umetnosti srpske kompozitorke Svetlane Maraš. Ozvučene fragmente intervjua sa umetnicima širom sveta, Svetlana Maraš koristila je kako bi, kroz nove kompozicije, prikazala moć višestruke interpretacije. Zapravo, Matter of fact je svedočanstvo o pojedincu u eri naglog naučno-tehnološkog razvoja i drastičnih socio-političkih promena, o egocentrizmu modernog sveta.

Matter of fact čini pet kompozicija: Myself, People, Society, Depression, Differences. Rad je premijerno predstavljen na festivalu CTM u Berlinu 2016. godine. 

Svetlana Maraš (1985) je kompozitorka i zvučna umetnica iz Srbije. Godinama unazad aktivna je na polju eksperimentalne muzike kod nas i u inostranstvu. Studirala je kompoziciju u Beogradu i usavršavala se na kursevima i radionicama širom sveta (Mozarteum Summer Academy, KlangKunstBuhne - UDK Berlin, Bang on a Can Institute, Columbia University), a magistrirala je u Medijskoj laboratoriji Aalto Univerziteta u Helsinkiju gde je i radila kao naučni saradnik. Dvostruka je dobitnica stipendije Fonda za Mlade talente za studije u inostranstvu. Prva je dobitnica stipendije iz Srbije za studije kompozicije na Bang on a Can letnjem institutu, gde je radila sa Dejvidom Langom, predavačem na Jejlu i dobitnikom Pulicerove nagrade za muziku.

Rad Svetlane Maraš obuhvata polje nove muzike i saund arta i kreće se od performansa preko interaktivnih instalacija do elektro-akustičnih kompozicija i raznih drugih formi zvučne umetnosti. Svetlana je dobitnica nagrade Vitomir Bogić koju dodeljuje Radio Beograd, za najboljeg mladog radiofonskog stvaraoca 2012. godine. Od 2016. upravlja Elektronskim studiom Radio Beograda.

Svoje radove je predstavila u Multimedijalnom centru Gantner (Bourogne), Onazis Kulturnom centru (Atina), Muzeju savremene umetnosti (Beograd), Festivalu savremene muzike u Hadersfildu, Međunarodnom muzičkom institutu (Darmštat), MOTA - Museum of transitory art (Ljubljana), Izlogu Suvremenog zvuka (Zagreb), CTM festivalu (Berlin), na konferencijama The Global Composition (Darmštat), ICMC (Njujork) i ISEA - International Symposium of Electronic Arts (Dubai), na Orfeus institututu za muzičko istraživanje (Gent), i na mnogim drugim mestima širom sveta. Iza sebe ima nekoliko stručnih publikacija na engleskom jeziku.

Video disk autorke u izdanju SKC podržao je Grad Kragujevac.

SVETLANA MARAŠ SAJT, FB PROFIL, VIMEO, JUTJUB 
STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJTFB STRANATVITER 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html