Spomen-park: Noć muzeja 2015.

Spomen-park: Noć muzeja 2015.

U okviru manifestacije "Noć muzeja", zakazane za subotu 16. maj, prvi put će za posetioce Spomen-parka biti organizovan noćni obilazak Memorijalnog parka pod nazivom "Sećajte se mene moji", uz stručno vođenje kustosa. Autobuska tura počinje od 18 časova i 30 minuta na parkingu ispred Muzeja "21. oktobar" i obavljaće se na svakih 30 minuta do 20 časova i 30 minuta.

Takođe u "Noći muzeja", u 21 čas biće otvorena izložba slika i objekata pod nazivom "Na putu kroz vreme". Na izložbi će biti predstavljena dela nastala na istoimenoj koloniji čiji su učesnici iz Srbije, Južne Afrike i SAD.

Stvaraoci nisu bili uslovljeni ničim, vremenski okvir rada je prilično fleksibilan, od maja do septembra, svi likovni mediji i tehnike su prihvatljivi, jedino je tema zadata - varijacije na temu motora. Zamišljena je kao konceptualni prikaz ljudske težnje za slobodom, jer još od njihove pojave krajem 19. veka motori su se prosto etablirali kao simboli slobode, nesputanosti, brzine, promene.

U centru izložbe je jedno redimejd delo, originalni nemački motorcikl iz Drugog svetskog rata. Na žalost, ljudima pre više od 70 godina on nije nimalo delovao kao simbol brzine i nesputanosti, naprotiv. Kada su se više desetina ovakvih primeraka, nenajavljeno, u kolonama, sa naoružanim vojnicima na njima, iznenada zlosutno pojavljivali na ulicama naših gradova, izgledali su kao mračni vesnici gubitka te iste slobode i dolaska patnje i smrti. Ali, dolaskom slobode, fascinacija ovim "opasnim" mašinama je nastavljena tamo gde ju je rat prekinuo.

Kao u vožnji motora, i u umetničkom stvaralaštvu vodilja je sloboda, nesputanost, stvaralačko nadahnuće bez granica i ograničenja o čemu i radovi na temu motora govore - predstavljaju organizatori izložbe.

Muzej će 16. maja biti otvoren za posetioce od 18 časova do čas iza ponoći.

SPOMEN PARK SAJTFB PROFIL

PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html