Šumadijski internacionalni filmski festival 2019

Šumadijski internacionalni filmski festival 2019

Četvrti Šumadijski internacionalni filmski festival (ŠIFF) održava se u u Pozorištu za decu od 13. do 15. decembra. Biće prikazani debitantski filmovi zapaženi i nagrađivani u protekloj godini.

U tri dana festivala, publika će moći da odgleda deset dugometražnih filmova, sedam filmova domaće kinematografije i tri strana, iz Nemačke, Hrvatske i Francuske.

PROGRAM FESTIVALA

Petak 13. decembar

  • 18:00 nemački film Atlas reditelja David Nawrath
  • 20:00 otvaranje festival, pa film Taksi bluz reditelja Miroslava Stamatova
  • 22:00 film Dnevnik Diane Budisavljević rediteljke Dane Budisavljević

Subota 14. decembar

  • 16:00 francuski film Užareni duh režisera Stéphane Batuta
  • 18:00 film Realna priča reditelja Gordana Kičića
  • 20:00 film Asimetrija; nakon projekcije publika će imati priliku da razgovara sa rediteljkom filma Mašom Nešković
  • 22:00 film Četiri ruže reditelja Vasilija Nikitovića

Nedelja 15. decembar

  • 18:00 film Psi umiru sami reditelja Nikole Petrovića; ispred ekipe filma predstaviće se glumica Mina Obradović, Kragujevčanka
  • 20:00 film Moj jutarnji smeh nakon koga publika ima priliku da razgovara sa rediteljem filma Markom Đorđevićem
  • 22:00 film Ekipa; nakon projekcije sledi razgovor sa rediteljem Markom Sopićem

Festival je takmičarskog karaktera. Uz podršku Filmskog centra Srbije ove godine obezbeđena je novčana nagrada u vrednosti 60.000 dinara za najbolji dugometražni film, koja se dodeljuje reditelju filma.

Nagradu za najbolji film odreduje publika festivala, glasanjem posle održanih projekcija.

Od pratećeg programaove godine pripremljeno je osam kratkometražnih filmova - Nacionalna klasa, nakon kojih će biti emitovani kratki filmovi iz Austrije. Program kratkog filma je u Domu omladine 13 i 14. decembra od 12 do 16 časova. Ulaz na kratkometražne filmove je besplatan.

Cena dnevne ulaznice za dugometrane filmove iznosi 300 dinara i važi za sve projekcije tog dana. Prodajna mesta su: Pozorište za decu i Dom omladine.

Ovogodišnje, četvrto izdanje ŠIFF-a su podržali: Filmski centar Srbije, Grad Kragujevac, Ministarstvo kulture i Informisanja Republike Srbije, Gete institut, Austrijski kulturni forum, Francuski institut za kulturu. 

Zoran Janković, FCS


ŠIFF i portal PRVI PRVI NA SKALI poklanjaju po 3x2 ulaznice za sva tri dana posetiocima koji u komentaru ispod članka na portalu tačno odgovore na pitanje: Koje godine je održan prvi ŠIFF? :) 

Uz odgovor, posetioci treba da navedu za koji od tri dana žele ulaznice, a prednost u podeli imaće oni sa tačnim odgovorom. Pored punog imena i prezimena, u kontakt-formu portala upisati i aktivan mejl na koji ćemo dobitnicima poslati informaciju o preuzimanju poklon-karata. 


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 2

  • Dejan Simić
    12.12.2019

    Izuzetno interesantan program,hvala za informacije, prvi ŠIFF održan je 2016. godine. ako budemo srećne ruke ulaznice za drugi dan festivala bi bile super.

  • Marija Lazarevic
    13.12.2019

    2016 ❤ Drugi dan festivala ❤

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html