Supermama: Kraljevski festival

Supermama: Kraljevski festival

portal ppns kraljevski festival plakat

Premijera predstave "Kraljevski festival" u izvođenju polaznika Škole glume DKRC "Supermama", biće na repertoaru Pozorišta za decu u subotu 23. aprila od 15 časova. 

Autor teksta je Tode Nikoletić, a priča govori o dalekoj zemlji Ležaniji u kojoj vlada kralj Malj kome je stalno dosadno i koga niko ne može da zabavi. Na nagovor svog Lude, kralj organizuje kraljevski festival u pevanju, a nagrada za pobednika je kruna i ruka njegove ćerke - princeze Keze. Za nagradu se bore hrabri vitezovi, ali i savetnik Zloća, koji podvalama pokušava da se dočepa kraljevskog trona...

REČ AUTORA TEKSTA

- Celi život je jedno veliko pozorište. Družeći se sa decom, uvideo sam da vole da imitiraju i glume i tako se kod mene probudila želja da pišem za pozorište. A taj plamen u meni je razbuktao režiser Petar Vujović, koji je slušao moju poeziju. Svaka pesma je u stvari jedna mala drama. Napisao sam dramu "Kraljevski festival", koja je jedna od najizvođenijih na našim prostorima, Tode Nikoletić za Glas Srpske.

Nikoletić (Mrkonjić Grad, 1959) je srpski pisac i popularni stvaralac za najmlađe. Živi u Crvenki i objavio je dvadesetak knjiga za decu (poezija i pozorišni komadi). Mališanima su posebno omiljene njegove šaljive pesme, pa ih rado izvode na smotrama recitatora. Takođe, inspirisao je mnoge kompozitore za najmlađe, tako da se na muzičkim festivalima pevaju i Nikoletićevi stihovi. Podjednako je uspešan i u pisanju drama.

Prvog izvođenje"Kraljevskog festivala", inače, bilo je pre 27 godina.

U predstavi kragujevačkih mladih glumaca igraju:

 • Mihajlo Milošević - Kralj
 • Iva Đoković - Kraljica
 • Teodora Mančić - Princeza
 • Anka Milovanović - Savetnik
 • Ognjen Todosijević - Dvorska luda
 • Dunja Antić - Veštica i Sluga
 • Elena Kurćubić - Sluga
 • Iva Ilić - Veštica i Vitez
 • Iva Sokić - Veštica i Vitez
 • Jovan Nikolić - Vitez i pastir Lino
 • Ksenija Radojković - Narator

Mini-intervju školaraca glumeAUTORSKA EKIPA

 • Režija: Nenad Vulević
 • Scenografija: Marko Veljković
 • Kostim: Alina Linkova Veljković
 • Muzički saradnik: Valerina Vučetić Nikolić
 • Odabir muzike: Đorđe Vulević
 • Fotografija: Nenad Borisavljević
 • Dizajn: Dušan Stefanović
 • Asistencija: Aleksandra Jevrić

Predstava se izvodi u produkciji agencije "Supermama".

Ulaznice po ceni od 100 dinara mogu da se rezervišu u pomenutoj agenciji, odnosno u Pozorištu za decu.

SUPERMAMA I PORTAL PPNS POKLANJAJU 3X2 ULAZNICE POSETIOCIMA KOJI NAVEDU IME BAR JEDNOG ČLANA OVOG MLADOG ANSAMBLA.

Odgovore slati kao komentare ispod ove najave - do subote u 9 časova kada će biti objavljeni.

GALERIJA PPNS

REPERTOAR PZD

ŠKOLA GLUME DKRC SUPERMAMA SAJTFB STRANA
POZORIŠTE ZA DECU SAJTFB STRANA

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html