Treći internacionalni festival kamerne muzike ’Convivium Musicum’

Treći internacionalni festival kamerne muzike ’Convivium Musicum’

Treći internacionalni festival kamerne muzike "Convivum Musicum" biće održan u Kragujevcu od 14. do 17. marta.

Kao i prethodne dve godine, sad već tradicionalno, organizatori predstavljaju vrhunske izvođače klasične muzike koji će publiku grada Kragujevca upoznati sa impresivnim delima kamerne muzike velikih kompozitora.

Programsko opredeljenje Festivala se i dalje sprovodi dosledno, za posetioce su pažljivo su odabrani ansambli kamerne muzike karakteristični po sastavu, retko viđene na muzičkim scenama Srbije. Oni će svojim repertoarom i izuzetnim izvođenjima auditorijumu pružiti neprocenjiv doživljaj i kulturni događaj.

Ove godine publici će biti poklonjena četiri celovečernja koncerta klasične kamerne muzike.

convivum ppns

Program Festivala

Ponedeljak 14. mart
Ansambl LID

Ovaj trio čine istaknuti izvođači i eminentni profesori Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu:

  • Ljudmila Gros-Popović - sopran
  • Igor Lazić - horna
  • Dejan Subotić - klavir

Za publiku Festivala izvešće dela Debisija, Masnea, Gliera i Ipolita-Ivanova.

BIOGRAFIJE 

conviviummusicum 1

Utorak 15. mart
Trio Afekti

Ansambl iz Kelna (Nemačka) čine:

  • Sara Etealvuori - violina/ Finska
  • Lois Alen Gonzales - saksofon/ Španija
  • Altea Čan - klavir/ Hong Kong

Na programu su dela Bramsa, Ešena, Defontena i Hartlija. 

BIOGRAFIJE  

convivum ppns 2

Sreda 16. mart
Festivalski ansambl Convivum Musicum

Ovaj ansambl slušaćemo po prvi put na sceni. Kvartet je oformljen specijalno za potrebe ovogodišnjeg Festivala, a čine ga mladi i uspešni umetnici iz različitih zemalja i delova sveta.
Članovi ansambla su:

  • Sara Etelavuori - violina/ Finska
  • Mila Krasnjuk - viola/ Ukrajina
  • Filip Tomić - violončelo/ Srbija
  • Ksenija Vohmjanina / Singapur

Njihove individualne biografije, uspesi na takmičenjima, saradnje sa vrhunskim profesorima, mnogobrojni nastupi na evropskim i svetskim scenama su više nego dovoljni da zainteresuju publiku da poseti Festival i uživa u njihovom izvođenju.

Program: Brams

Četvrtak 17. mart
Duo Lućini-Pjetrodarki i kvintet Constatinus iz Niša

Na zatvaranju Festivala kragujevačka publika će imati priliku da čuje veoma interesantan spoj instrumenata: duet bandoneona i gitare uz pratnju gudačkog kvinteta.

Nastupiće:

Obojica izvođača dolaze iz Italije, gde intezivno nastupaju kao solisti i članovi ansambala. Pored toga vredno grade i svoje internacionalne karijere i nastupaju sa velikim brojem vrhunskih umetnika iz Italije i sveta. Na sceni Svečane sale Prve kragujevačke gimnazije pridružiće im se muzičari iz Srbije, gudački kvintet Constantinus iz Niša.

Završni koncert ovogodišnjeg Festivala se oržava uz pomoć Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu. Na programu kocerta su: Morikone, Vivaldi, Pjacola, Skarpone, Di Marino.

Svi koncerti počinju od 20 časova u Svečanoj Sali Prve kragujevačke gimnazije. Ulaz je slobodan.

Očekivanja su da će Festival ove godine, kao i prethodnih, opravdati svoje postojanje na kulturnoj sceni grada Kragujevca i Srbije. Organizatori veruju da će program Festivala zadovoljiti profesionalnu publiku i ljubitelje klasične muzike, kao i zainteresovati novu publiku da poseti ovakav vid muzičke manifestacije.

Udruženje građana "Convivum Musicum" kao organizator upućuje zahvalnost umetnicima sa kojima sarađujuje, kao i Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije, Skupštini grada Kragujevca, Italijanskom institutu za kulturu iz Beograda i mnogobrojnim prijateljima za pružanje podrške. 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html