UMMUS: Raskršće - izložba fotografija Zorana Milutinovića

UMMUS: Raskršće - izložba fotografija Zorana Milutinovića

Izložba fotografija "Raskršće" Zorana Milutinovića biće otvorena u Kulturnom centru UMMUS u sredu 29. marta u 20 časova.

Tema izložbe su izbeglice tokom zime 2016/2017 u Beogradu. Odabrana je crno-bela tehnika, kako bi se kompozicija fotografija sasvim pojednostavila i usmerila na temu. Fotografije odgovaraju tzv. "lajf" maniru i prikazuju razne aspekte boravka izbeglica u Beogradu. Snimane su izbeglice koje nisu prihvatale boravak u izbegličkim kampovima, kako bi se što više oživela slika o njihovim životima i problemima na putu ka konačnom odredištu. Na taj način autor je bio u prilici da ostvari direktan kontakt sa izbeglicama i da se sasvim približi njihovim životima.

BIOGRAFIJA AUTORA

Zorana Milutinovića je rođen 1951. godine u Beogradu. Lekar po profesiji, otorinolaringolog, subspecijalista fonijatar, doktor medicinskih nauka, redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Učesnik je preko 300 izložbi fotografija na svim kontinentima, u preko 30 zemalja i dobitnik preko 50 nagrada i 150 pohvala. Do sada je imao 19 samostalnih izložbi fotografija.

Bio je proglašen za prvog među najuspešnijim autorima u Srbiji 2009, 2010, 2011. i 2012. godine. Nosilac je zvanja КMF FSS (Кandidat majstor Foto saveza Srbije) i EFIAP/p (Ekselencija – platina Internacionalne federacije fotografskih asocijacija, jedini u Srbiji).

Koauator i urednik jedne fotomonografije. Autorski opus obuhvata razne oblasti fotografije, sa posebnim interesovanjem za fotografisanje prirode.

- Pobeđujući na tim konkursima i najveća svetska imena, on je godinama tim svojim pobedama i radovima afirmisao srpsku fotografiju u svetu, što je podvig ravan onome koji ovih godina nižu naši sportisti u individualnim i kolektivnim sportovima... Njagov raskošni talenat dokazao se ne samo u njemu najomiljenoj oblasti fotografija prirode, već i u lajf i eksperimentalnoj fotografiji, u kojima je pokazao najviši stepen originalnosti i kreativnosti, stvarajući fotografije za pamćenje. Dragan M. Babović

Ovo je druga izložba u KC UMMUS u sklopu konkursa za izlagačku 2017. godinu. Izložba je otvorena do 12. aprila.

Posle otvaranja sledi muzički program u kafe-klubu kulturnog centra UMMUS.

ZORAN MILUTINOVIĆ SAJT, BEOGRAD FOTO 
KC UMMUS SAJT, FB STRANA, TVITER, JUTJUBGUGL +

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html