Univerzitetska galerija: Koncert Andrije Mamutovića

Univerzitetska galerija: Koncert Andrije Mamutovića

Pijanista Andrija Mamutović nastupiće u Univerzitetskoj galeriji u sredu 20. aprila od 19 časova. Na programu će biti kompozicije Baha, Šopena, Debisija i Rahmanjinova.

Andrija Mamutović je rođen 21. oktobra 1990. godine u Nišu. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje je stekao u klasi prof. Borivoja Mladenovića. Dobitnik je nagrade "Constantinus", koja se dodeljuje najboljem mladom umetniku Srbije do osamnaest godina starosti. U toku školovanja je osvojio veliki broj nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima od kojih su najznačajnije:

  • I nagrada na međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Nišu (2002, 2004, 2006, 2008, 2010), 
  • I nagrada na republickom takmičenju muzičkih I baletskih škola Srbije u Beogradu (2001, 2003, 2005, 2007, 2009), 
  • I nagrada na takmičenju mladih pijanista u Šapcu (2002, 2003, 2004), 
  • II nagrada na međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Kragujevcu 2005. godine.

Dobitnik je Konstantinove stipendije i nagrade Fakulteta umetnosti u Nišu za najboljeg studenta muzičkog odseka, kao i diplome fondacije "Zografski" za izvođenje svite za klavir kompozitora Tomislava Zografskog.

Osnovne i master akademske studije je završio na Fakultetu umetnosti u Nišu, u klasi profesora Aleksandra Serdara. Tokom studiranja je učestvovao na takmičenju mladih pijanista u Nišu (I nagrada), takmičenju "Chopin in memoriam" u Varni (IV nagrada), takmičenju "Ohriski biseri" (I nagrada), Međunarodnom takmičenju mladih pijanista "Davorin Jenko" 2014. (I nagrada), takmičenju mladih pijanista u Šabcu 2014. (I nagrada).

Zahvaljući nagradi sa Ohrida, dobio je članstvo u organizaciji EMCY koja se bavi promocijom mladih umetnika koji su dobitnici nagrada na međunarodnim takmičenjima. Bio je polufinalista konkursa "Jeunesses musicales", kao i učesnik takmičenja "Boesondorfer" u Feniksu (Arizona).

Polaznik je majstorskih kurseva profesora Borisa Kraljevića, Aleksandra Serdara, Miloša Mihajlovića i Jurija Kota. Nastupao je u više gradova Srbije, Makedoniji (Štip, Bitolj, Ohrid, Skoplje), Bugarskoj (Sofija, Varna), Grčkoj (Volos, Atina) i na festivalima Nimus, Constantinus, Evmelia. Svirao je sa Niškim simfonijskim orkestrom.

Trenutno je student II godine doktorskih studija na Fakultetu Muzičke Umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Aleksandra Serdara. Radi kao asistent na klavirskoj katedri na Fakultetu umetnosti u Nišu. 

UNIVERZITET U KRAGUJEVCU SAJTFB PROFIL 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html