Univerzitetska galerija: Koncert Andrije Mamutovića

Univerzitetska galerija: Koncert Andrije Mamutovića

Pijanista Andrija Mamutović nastupiće u Univerzitetskoj galeriji u sredu 20. aprila od 19 časova. Na programu će biti kompozicije Baha, Šopena, Debisija i Rahmanjinova.

Andrija Mamutović je rođen 21. oktobra 1990. godine u Nišu. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje je stekao u klasi prof. Borivoja Mladenovića. Dobitnik je nagrade "Constantinus", koja se dodeljuje najboljem mladom umetniku Srbije do osamnaest godina starosti. U toku školovanja je osvojio veliki broj nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima od kojih su najznačajnije:

  • I nagrada na međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Nišu (2002, 2004, 2006, 2008, 2010), 
  • I nagrada na republickom takmičenju muzičkih I baletskih škola Srbije u Beogradu (2001, 2003, 2005, 2007, 2009), 
  • I nagrada na takmičenju mladih pijanista u Šapcu (2002, 2003, 2004), 
  • II nagrada na međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Kragujevcu 2005. godine.

Dobitnik je Konstantinove stipendije i nagrade Fakulteta umetnosti u Nišu za najboljeg studenta muzičkog odseka, kao i diplome fondacije "Zografski" za izvođenje svite za klavir kompozitora Tomislava Zografskog.

Osnovne i master akademske studije je završio na Fakultetu umetnosti u Nišu, u klasi profesora Aleksandra Serdara. Tokom studiranja je učestvovao na takmičenju mladih pijanista u Nišu (I nagrada), takmičenju "Chopin in memoriam" u Varni (IV nagrada), takmičenju "Ohriski biseri" (I nagrada), Međunarodnom takmičenju mladih pijanista "Davorin Jenko" 2014. (I nagrada), takmičenju mladih pijanista u Šabcu 2014. (I nagrada).

Zahvaljući nagradi sa Ohrida, dobio je članstvo u organizaciji EMCY koja se bavi promocijom mladih umetnika koji su dobitnici nagrada na međunarodnim takmičenjima. Bio je polufinalista konkursa "Jeunesses musicales", kao i učesnik takmičenja "Boesondorfer" u Feniksu (Arizona).

Polaznik je majstorskih kurseva profesora Borisa Kraljevića, Aleksandra Serdara, Miloša Mihajlovića i Jurija Kota. Nastupao je u više gradova Srbije, Makedoniji (Štip, Bitolj, Ohrid, Skoplje), Bugarskoj (Sofija, Varna), Grčkoj (Volos, Atina) i na festivalima Nimus, Constantinus, Evmelia. Svirao je sa Niškim simfonijskim orkestrom.

Trenutno je student II godine doktorskih studija na Fakultetu Muzičke Umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Aleksandra Serdara. Radi kao asistent na klavirskoj katedri na Fakultetu umetnosti u Nišu. 

UNIVERZITET U KRAGUJEVCU SAJTFB PROFIL 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari