Univerzitetska galerija: Pisanje, ideja i inspiracija - Tadija Miletić

Univerzitetska galerija: Pisanje, ideja i inspiracija - Tadija Miletić

Predavanje, uz radionicu, "Pisanje, ideja i inspiracija" biće održano u Univerzitetskoj galeriji u četvrtak 7. septembra od 19 časova. Predavač je Tadija Miletić, dramaturg i reditelj, član predsedništva Mense Srbije.

Predavanje je bazirano na osnovnim pravilima dramaturgije i principima Džeka Kenfilda, a ostvarno je u saradnji sa Mensom Srbije i u ovoj formi prvi put održano u Beogradu 2016. godine u okviru predavanja tokom obeležavanja sedamdeset godina internacionalne Mense.

Predavanje se bazira na tome da je svako od nas autor, da je svako od nas stalno upućen na to da piše, da komentariše i koristi svoje sposobnosti da pismeno kreira. Samim tim, predavanje obrađuje osnove forme i sadržaja svakog pisanog dela, bez obzira o kojoj je tačno književnoj formi reč. Namenjeno je svim ljudima, bili oni mladi ili stari, ali pre svega onima koji žele da unaprede svoj umetnički potencijal, i da kreira svoje sopstveno autorsko delo. Tokom predavanja se obrađuju primeri iz literature od kojih je većina primera iz osnovnoškolske i srednjoškolske lektire.

Svrha predavanja je u tome da podstakne učesnike da razviju uspešni način i sistem kako da bez muke napišu stvari koje su im potrebne i kako da na najbolji način prenesu sopstvenu unutrašnju poetiku u toj meri da je svako može bez problema prihvatiti i u istoj uživati.

Bazirano na popularnim primerima iz književnosti, muzike i filmova, učesnici radionice će saznati kako se kreira delo od nule do završne sjajne verzije.

TADIJA MILETIĆ - BIOGRAFIJA


ART FANTAZIJA (2015)UNIVERZITETSKA GALERIJA SAJT
UNIVERZITETSKA BIBLIOTEKA SAJTFB STRANA 
UNIVERZITET U KRAGUJEVCU SAJTFB STRANA 
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html