Veče Književne omladine Srbije

Veče Književne omladine Srbije

CZNTK Abrašević organizuje veče savremene srpske književnosti na kome će se predstaviti autori Književne omladine Srbije. Događaj je zakazan u Ogranku Narodne biblioteke "Vuk Karadžić" u Staroj radničkoj koloniji za sredu 5. oktobar od 18 časova.

Kragujevačkoj čitalačkoj publici predstaviće se Duško Blagojević, Ilinka Marković, Nikola Jovanović, Ana B. Maksić i Predrag Patrijarević.

Ulaz je slobodan.

O AUTORIMA

Duško Blagojević, Beograd

Čitanje školske lektire razvila je ljubav prema knjizi. Epska fantastika je ostavila posebno dubok trag. To postaje njegov omiljeni žanr. Pod tim snažnim uticajem u studenskim danima razvija se osnova scenarija o Dragojl ratnicima i polako, ali sigurno dobija svoj celoviti oblik...

Ilinka Marković, Beograd

"Okrećem lice, i u ogledalu vidim oba obraza. Sa jedne strane ispod bledila izbija ljubav, radost i život, a na drugom obrazu sećanja. U ogledalu odraz novog dana, novog života, radosti zbog dečije radosti, radosti zbog navršenih godina. Radosti što sam tu da pružim ljubav voljenima..."

Nikola Jovanović, Beograd

Studira novinarstvo. Osim pisanja, bavi se još i pevanjem po neafirmisanim rok i metal klubovima, gde zajedno sa Nepozvanim gostima deli svu energiju utišane mase koja može mnogo. Korača noćima po snovima mirnog gradskog asfalta. Crpi vetrove kejeva i ispija vode međugradskih korita...

Ana Blažić Maksić, Aranđelovac

"Odrasla sam u srcu Beograda, pored Ateljea 212, u kući Uroša Predića i ulici Otvorenog srca. Možda je baš to imalo uticaja da se u meni probudi bar jedna vrsta umetnosti. Pisanjem se bavim iz hobija, veoma dugo, to je moj mali svet koji mi daje elan da se borim sa svakodnevicom, a Između sna i jave je moj prvi roman..."

Patijarević Predrag Patak, Lazarevac

Piše većinom ljubavnu poeziju i kratke priče. Objavio je knjigu poezije Male istine lažljivog dečaka 2014. godine. Takođe, objavljivane su mu pesme u raznim zbornicima ljubavne poezije. Član je nekoliko književnih udruženja. Pored pisanja, velika ljubav mu je ribolov.

DETALJNIJE

KNJIŽEVNA OMLADINA SRBIJE SAJT, FB STRANA
CZNTK ABRAŠEVIĆ SAJTFB STRANA


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari