Želim da budem dete - V međunarodni festival dečjeg književnog stvaralaštva

Želim da budem dete - V međunarodni festival dečjeg književnog stvaralaštva

Peti međunarodni festival dečjeg književnog stvaralaštva ’Želim da budem dete’ održaće se na više lokacija u Kragujevcu u ponedeljak 18. septembra.

Ovogodišnji program biće veoma bogat, najavljuju organizatori iz UG "Gde su knjige nema brige".

Održan četvrti Međunarodni festival dečjeg književnog stvaralaštva ’Želim da budem dete’
Foto: IV međunarodni festival dečjeg književnog stvaralaštva "Želim da budem dete"

- Dvadesetak savremenih srpskih pisaca za decu, profesora i glumaca, kao i veliki broj nagrađenih i ostalih učenika biće deo festivalskog programa. Program će početi prijemom u svečanom salonu skupštine grada u 11:30, da bi se nastavio posetom knjižari Ustanove kulture "Koraci". Od 12:30 počeće književne radionice u školama "Milutin i Draginja Todorović", "19. oktobar", "Dragiša Mihailović" i "Treći kragujevački bataljon", kao i radionica sa osobama sa invaliditetom u Centru za rehabilitaciju osoba sa invaliditetom "Iskra". U isto vreme, na trgu kod krsta održaće se javni čas čitanja uz učešće učenika kragujevačkih škola i zainteresovanih prolaznika. Od 13:30 u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji prof. dr Željko Mladenović sa Univerziteta u Nišu održaće predavanje "Od tableta do tablete". U pozorištu za decu i mlade u 16:30 glumac aleksinačkog pozorišta Miloš Paović odigraće monodramu "Autobiografija" Branislava Nušića, a završnica programa je od 17:15 svečanom dodelom nagrada učenicima koji su bili najuspešniji na literarnom konkursu, raspisanom u čast 190 godina od rođenja Jovana Jovanovića Zmaja, rekao je za portal PRVI PRVI NA SKALI Aleksandar Janjušević, idejni tvorac festivala.

Festival se organizuje uz podršku Ministarstva kulture i Grada Kragujevca.  


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM , JUTJUB

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html