Ispravnost vode sa javnih česama u Kragujevcu

Ispravnost vode sa javnih česama u Kragujevcu

Zvanični podaci grada Kragujevca za 2022. godinu

JUN 2022.

Rezultati ispitivanja ispravnosti vode za piće sa javnih česama

Rezultati ispitivanja higijenske ispravnosti vode za piće sa javnih česama pokazali su da je od 11 analiziranih uzoraka izvorske vode, tri ispravno i bezbedno za upotrebu na javnim česmama u Šumaricama, Teferiču i Beloševcu.

Voda na javnim česmama u Divostinu, Bubnju, Košutnjaku, Ždraljici, Kapovcu, Petrovcu, Grujinoj česmi i Bukorovcu nije ispravna za piće.

29. 6. 2022.

Izvorska voda na javnim česmama u Kragujevcu neispravna za piće

Rezultati ispitivanja mikrobiološke i higijenske ispravnosti vode za piće na javnim česmama sa izvorskom vodom pokazali su da nijedan od 10 analiziranih uzoraka nije ispravan i bezbedan za upotrebu.

To su česme u Bukorovcu, Divostinu, na jezeru Bubanj, zatim u naseljima Košutnjak, Teferič, Beloševac, Ždraljica, česma Kapovac, Petrovac i Grujina česma.

Voda na javnim česmama priključenim na gradski vodovod hemijski i bakteriološki je ispravna za piće. Reč je o česmama u Pešačkoj zoni, Velikom parku, u naseljima Mala Vaga i Aerodrom, kao i kod hotela Zelengora.

22. 6. 2022.

Ispravnost vode za piće sa javnih česama

Na osnovu najnovijih analiza izvorske vode na javnim česmama, koje je obavio Institut za javno zdravlje, pet uzoraka su ispravna i bezbedna za upotrebu. To su česme u naseljima Šumarice, Divostin, Bubanj i Teferič.

Voda na mernim mestima Beloševac, Košutnjak, Ždraljica, Kapovac, Petrovac, Grujina česma i Bukurovac mikrobiološki je neispravna za upotrebu.

Sve javne česme u Kragujevcu sa izvorskom neispravnom vodom, vidno su obeležene obaveštenjem voda nije ispravna za piće.

Inače, voda na javnim česmama priključenim na gradski vodovod hemijski i bakteriološki je ispravna za piće. Reč je o česmama u Pešačkoj zoni, Velikom parku, u naseljima Mala Vaga i Aerodrom, kao i kod hotela Zelengora.

2. 6. 2022.

MAJ 2022.

Voda na pet javnih česmi bezbedna za upotrebu

Na osnovu najnovijih analiza izvorske vode na javnim česmama, koje je obavio Institut za javno zdravlje, pet uzoraka su ispravna i bezbedna za upotrebu. To su česme u naseljima Šumarice, Divostin, Bubanj, Teferič i Beloševac.

Voda na mernim mestima Košutnjak, Ždraljica, Kapovac, Petrovac Grujina česma i Bukurovac mikrobiološki je neispravna za upotrebu. Sve javne česme u Kragujevcu sa izvorskom neispravnom vodom, vidno su obeležene obaveštenjem voda nije ispravna za piće.

Inače, voda na javnim česmama priključenim na gradski vodovod hemijski i bakteriološki je ispravna za piće. Reč je o česmama u Pešačkoj zoni, Velikom parku, u naseljima Mala Vaga i Aerodrom, kao i kod hotela Zelengora.

26. 5. 2022.

Higijenska ispravnost vode za piće sa javnih česama

Na osnovu razmatranja ispitivanih parametara, nadležna zdravstvena ustanova Institut za javno zdravlje je dala stručno mišljenje da od analiziranih 11 uzoraka, pet uzoraka su ispravni i bezbedni za upotrebu i to sa javnih česama u Šumaricama, Divostinu, Bubnju, Teferiču i Beloševcu.

9. 5. 2022.

APRIL

Ispravnost vode za piće sa javnih česmi

Na osnovu razmatranja ispitivanih parametara, kao nadležna zdravstvena ustanova Institut za javno zdravlje dao je stručno mišljenje da su od 11 analiziranih uzoraka tri ispravna i bezbedna za upotrebu. To su javne česme Bubanj, Ždraljica i Bukurovac.

21. 4. 2022.

Voda osam javnih česmi ispravna i bezbedna za upotrebu

Na osnovu najnovijih analiza izvorske vode na javnim česmama, koje je obavio Institut za javno zdravlje, od jedanaest analiziranih osam uzoraka su ispravna i bezbedna za upotrebu. To su česme u naseljima Divosti, Bubanj, Teferič, Beloševac, Ždraljica, Petrovac, Grujina česma i Bukorovac.

Prema analizama Instituta mikrobiološki nije ispravna voda na javnim česmama u Šumaricama, Košutnjaku i Kapovcu i nije bezbedna za upotrebu.

7. 4. 2022.

MART

Rezultati ispravnosti vode za piće

Na osnovu najnovijih analiza ispravnosti vode za piće na javnim česmama koje je obavio Institut za javno zdravlje 4. 3. 2022. godine, šest od 11 uzoraka koliko je uzeto za analizu su neispravna i nebezbedna za upotrebu. To su česme u naseljima Šumarice, Divostin, Teferič, Ždraljica, Petrovac, Bukurovac.

Voda na mernim mestima Bubanj, Košutnjak, Beloševac, Kapovac, Grujina česma mikrobiološki je bezbedna za upotrebu.

16. 3. 2022.

Rezultati analize ispravnosti vode za piće

Na osnovu najnovijih analiza ispravnosti vode za piće na javnim česmama koje je obavio Institut za javno zdravlje 25. 2. 2022. godine, šest od 11 uzoraka koliko je uzeto za analizu su neispravna i nebezbedna za upotrebu. To su česme u naseljima Šumarice, Beloševac, Kapovac, Petrovac, Grujina česma i Košutnjak.

Voda na mernim mestima Divostin, Bubanj, Bukurovac, Teferič i Ždraljica mikrobiološki je ispravna za upotrebu.

11. 3. 2022.

FEBRUAR

Voda na javnim česmama Košutnjak, Teferič, Ždraljica i Bukurovac bezbedna za upotrebu

Na osnovu najnovijih analiza ispravnosti vode za piće na javnim česmama koje je obavio Institut za javno zdravlje 7. 2. 2022. godine na deset uzoraka, šest uzoraka su neispravna i nebezbedna za upotrebu. To su česme u naseljima Divostin, Bubanj, Beloševac, Kapovac, Petrovac i Grujina česma.

Voda na mernim mestima Košutnjak, Teferič, Ždraljica i Bukurovac je mikrobiološki ispravna i bezbedna za upotrebu.

28. 2. 2022. 

Ilustracija: Pixabay
Obrada: Prviprvinaskali.com
Izvor: Grad KragujevacARHIVA PPNS: EKOLOGIJA

ZBOG EŠERIHIJE U ŠUMARIČKOM JEZERU NE PREPORUČUJE SE KUPANJE

Zbog ešerihije u Šumaričkom jezeru ne preporučuje se kupanje

PREPORUKA PPNS 
SANU: PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM , JUTJUBMIKSKLAUD 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html