BK Radnički obeležava 75 godina postojanja

BK Radnički obeležava 75 godina postojanja

Bokserski klub Radnički, jedan od najuspešnijih klubova u Sprotskom društvu Radnički, obeležiće 75 godina postojanja u Narodnoj biblioteci Vuk Karadžić u utorak 8. decembra od 18 časova. Te večeri biće otvorena izložba trofeja ovog kluba, plakata i slika, a najavljeno je i predstavljanje makete spomenika kragujevačkom sportu.

Učesnici kulturno-umetničkog programa biće umetnici Mirko Babić, Bora Dugić, Miroslav Tomić, kao i hroničar kragujevačkog sporta Mića Ranković.

Kroz BK Radnički su prošli i medaljama se ovenčali Dragoslav Jakovljević, Mirko Puzović, Slaviša Popović, Steva Ljubomirović, Nikola Marković, Milivoje Labudović, Nenad Matejić, Zoran Didanović, Ljubomir Marjanović... Obeležile su ga i trenerske legende, poput Aleksandra Jovanovića – rodonačelnika bokserskog sporta u Kragujevcu, ali i Đovani Abruci, Boris Dugec, Slavko Sorgić...

Kragujevački bokseri osvajači su šest titula ekipnog državnog prvaka (’62, ’65, ’66, ’72, ’97. i 2003), a ’62. su osvojili i Kup Jugoslavije.

Izložba je jednokratna, postavljena je samo ove svečane večeri, pa je to razlog više da svi zaljubljenici u kragujevački sport, a posebno boks, posete Biblioteku.

BK RADNIČKI SAJT, FB PROFIL, STRANA


APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari