Današnji i nekadašnji Radnički u meču za Juliana

Današnji i nekadašnji Radnički u meču za Juliana

Igrači Kragujevačkog košarkaškog kluba Radnički, pojačani predsednikom kluba Nikolom Lončarom, kao i srpskim reprezentativcima rođenim u Kragujevcu - Jelenom Milovanović i Raškom Katićem, sastali su se sa igračima koji su igrali za KK Radnički (2009-2014) u humanitarnoj utakmici sa koje je sav prihod bio namenjen ozdravljenu Juliana Bogdanovića (1995), mladog košarkaša iz Kragujevca. "Rezultat" ovog košarkaškog spektakla je 220.000 dinara kojim će porodica Bogdanović raspolagati za operacije koje će se obaviti u Rusiji.

U "konkurenciji" drugih sadržaja ove večeri - od utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu do muzičkog festivala u gradu, nešto manje od hiljadu Kragujevčana nije imalo dilemu čemu da da prednost. I nisu se pokajali jer, sem što su demonstrirali sugrađansku solidarnost, prisustvovali su pravom košarkaškom spektaklu koji je samo svojim povodom imao lokalni predznak. Zapravo je to bila međunarodna atrakcija, s obzirom na poveći broj zemalja i klubova odakle su doputovali košarkaši, odazvavši se na poziv inicijatora susreta - UG Kaldrmaš.

"Gostujući" sastav ove večeri, koji je sa klupe predvodio Nenad Milojević, imao je sledeću početnu petorku: Julian Bogdanović (kapiten), Aleksandar Ćapin, Stefan Balmazović, Danilo Mijatović i Sava Lešić. Tokom utakmice nastupili su svi igrači koji su se odazvali pozivu: Stefan SinovecVukašin Aleksić, Miljan PavkovićNikola Jevtović, Marko Čakarević, Nenad Šulović, Predrag Miletić, Nenad Miljenović, Stefan Stojačić, Rajko Kljajević, a akciju je prisustvom podržao i Vladimir Vuksanović.

Sa druge strane, "domaćin" je u svojoj startnoj petorci imao navedeni trio - Nikola Lončar, Jelena Milovanović (kapiten ekipe), Raško Katić, uz Đorđa Milosavljevića i Nikolu Glišovića. Sastav ekipe koju je vodio Darko Brajković činili su i: Stefan Arnaut, Aleksa Vasilić, Dimitrije Nikolić, Bojan Jovanović, Nemanja Nikolić, Aleksa Ristić, Nikola Kostić, Janko Zorbas i Luka Urošević.

Što se tiče manje bitnog, košgeterskog učinka na terenu, rezultat po četvrtina bio je 27:19, 27:30, 20:16, 28:14, a konačni - 102:79 za KKK Radnički.

Podsećamo, Julian je krajem oktobra 2014. godine pretučen u Kragujevcu, kada je zadobio teške povrede desnog oka. To ga je omelo u daljem razvoju karijere koju je započeo u KK Šumadija 1991, a nastavio u Češkoj kao jedan od najperspektivnijih mladih igrača. Detaljnije o povredi i načinu kako može da se pomogne mladom košarkašu pročitajte ovde

UG KALDRMAŠ SAJTFB STRANATVITER
KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html