Dokumentarni film ’Jelena Milovanović’

Dokumentarni film ’Jelena Milovanović’

Jelena Milovanović rođena je 28. aprila 1989. godine u Kragujevcu. Kao mlađe dete u porodici Milovanović, oduvek je bila nestašna, puna duha i dosta zrelija od svoje generacije.

Od malih nogu, košarka je postala njen život. Prvi klub za koji je zaigrala je bila Šumadija iz Kragujevca.

A koliko se stvari jedan profesionalni sportista mora odreći zarad karijere, Jelena je vrlo rano naučila kada se po završetku sedmog razreda odvojila od porodice i otišla da igra za Dubočicu iz Leskovca.

Tokom godina, Jelenina karijera je napredovala, a ona je bila sve više tražena od klubova. Nakon Leskovca, nastavlja igrajući za Vojvodinu, a onda tri godine provodi u Šopronu u Mađarskoj. Sjajne partije je odigrala i za moskovski Spartak, Dinamo Kursk i Vašington Mistiks. U 19. godini došao je poziv za seniorsku reprezentaciju Srbije sa kojom je, kao dosadašnji vrhunac karijere, osvojila zlatnu medalju na evropskom prvsenstvu u Mađarskoj.

Pored sjane karijere profesionalnog sportiste, Jelenina oaza mira je oduvek bila porodica, od koje dobija ogromnu podršku i potporu. Roditelji su je od malena podržavali u želji da život posveti košarci i mnogo puta žrtvovali svoje profesionalne karijere i finansije ulažući u Jelenin uspeh.

Porodica je uvek tu za Jelenu. A najlepša stvar pored brojnih košarkaških medalja i uspeha su prijatelji koje je Jelena stekla tokom detinjstva i karijere. Društvo joj prave i psi koje Jelena obožava.

Bila je predodređena za sportski život i uspeh u košarci, pre svega zbog svog talenta i neosporivo gena koje je povukla na majku. Veliki doprinost njenom uspehu i uticaj na njenu igru imali su i košarkaški treneri: Momir Tasić, Dragan Ognjenović, Dejan Kovačević, Šone, Jova, Cale, Zoća, Tričko, Baja, Zoran Kovačić Čivija, Željko Vukićević, Dragan Vuković i Joca Antonić. Posebno mesto u njenoj karijeri i odabiru klubova imaju Dragana Trifunović i Nebojša Mićović Ćomi.

Jelena je igrala za velike klubove, ali od svih zemalja na nju su najveći uticaj ostavile Amerika i Mađarska, tačnije Šopron u kome je igrala u dva intervala i kome se uvek rado vraća.

Pored ogromnog rada i zalaganja u karijeri, posvećivanja vremena društvenom životu, porodici i prijateljima, Jelena je uspela da se posveti i obrazovanju. Trenutno je na studijama sportskog menadžmenta, a ostaje da se vidi hoće li otići u menadžere ili trenere, i tako svoj talenat i znanje preneti na mlađe generacije.

jelena m 

PROMOCIJA:

JELENA MILOVANOVIĆ FIBAEUROBASKETKSS 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari