Dokumentarni film ’Jelena Milovanović’

Dokumentarni film ’Jelena Milovanović’

Jelena Milovanović rođena je 28. aprila 1989. godine u Kragujevcu. Kao mlađe dete u porodici Milovanović, oduvek je bila nestašna, puna duha i dosta zrelija od svoje generacije.

Od malih nogu, košarka je postala njen život. Prvi klub za koji je zaigrala je bila Šumadija iz Kragujevca.

A koliko se stvari jedan profesionalni sportista mora odreći zarad karijere, Jelena je vrlo rano naučila kada se po završetku sedmog razreda odvojila od porodice i otišla da igra za Dubočicu iz Leskovca.

Tokom godina, Jelenina karijera je napredovala, a ona je bila sve više tražena od klubova. Nakon Leskovca, nastavlja igrajući za Vojvodinu, a onda tri godine provodi u Šopronu u Mađarskoj. Sjajne partije je odigrala i za moskovski Spartak, Dinamo Kursk i Vašington Mistiks. U 19. godini došao je poziv za seniorsku reprezentaciju Srbije sa kojom je, kao dosadašnji vrhunac karijere, osvojila zlatnu medalju na evropskom prvsenstvu u Mađarskoj.

Pored sjane karijere profesionalnog sportiste, Jelenina oaza mira je oduvek bila porodica, od koje dobija ogromnu podršku i potporu. Roditelji su je od malena podržavali u želji da život posveti košarci i mnogo puta žrtvovali svoje profesionalne karijere i finansije ulažući u Jelenin uspeh.

Porodica je uvek tu za Jelenu. A najlepša stvar pored brojnih košarkaških medalja i uspeha su prijatelji koje je Jelena stekla tokom detinjstva i karijere. Društvo joj prave i psi koje Jelena obožava.

Bila je predodređena za sportski život i uspeh u košarci, pre svega zbog svog talenta i neosporivo gena koje je povukla na majku. Veliki doprinost njenom uspehu i uticaj na njenu igru imali su i košarkaški treneri: Momir Tasić, Dragan Ognjenović, Dejan Kovačević, Šone, Jova, Cale, Zoća, Tričko, Baja, Zoran Kovačić Čivija, Željko Vukićević, Dragan Vuković i Joca Antonić. Posebno mesto u njenoj karijeri i odabiru klubova imaju Dragana Trifunović i Nebojša Mićović Ćomi.

Jelena je igrala za velike klubove, ali od svih zemalja na nju su najveći uticaj ostavile Amerika i Mađarska, tačnije Šopron u kome je igrala u dva intervala i kome se uvek rado vraća.

Pored ogromnog rada i zalaganja u karijeri, posvećivanja vremena društvenom životu, porodici i prijateljima, Jelena je uspela da se posveti i obrazovanju. Trenutno je na studijama sportskog menadžmenta, a ostaje da se vidi hoće li otići u menadžere ili trenere, i tako svoj talenat i znanje preneti na mlađe generacije.

jelena m 

PROMOCIJA:

JELENA MILOVANOVIĆ FIBAEUROBASKETKSS 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html