Dragan Ristić (Čika Mata) - svetski prvak i osvajač kvote za OI 2020! (VIDEO)

Dragan Ristić (Čika Mata) - svetski prvak i osvajač kvote za OI 2020! (VIDEO)

Strelac reprezentacije Srbije Dragan Ristić, član Čika Mate iz Kragujevca, osvajač je Prvenstva sveta u streljaštvu za paraolimpijce u Čeongžuu (Južna Koreja), u disciplini vazdušna puška - 60 metaka ležeći.

Zlatnom medaljom Ristić je obezbedio i kvotu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, što je prvi obezbeđeni plasman za kragujevačke sportiste.

Ristić je bio najboljeplasiran sa 254,8 krugova u finalu (ukupno 637), a iza sebe je ostavio Ukrajinca Plakuščija (253,5) i Turčina Čevika (232,4).

Drugi srpski strelac Dejan Jokić bio je osmi na ovom takmičenju (ukupno 634 krugova).

KOMPLETNI REZULTATI 

- Dugo je prošlo od moje poslednje zlatne medalje i u ovom času nemam reči kojima bih opisao ovaj uspeh. Trudio sam se za poslednje četiri godine, od poslednjeg Svetskog prvenstva, a sada vidim da se sve isplatilo. U svojoj tehnici sam promenio nekoliko stvari, a najveća promena je u osećanjima i samopouzdanju. Ovo je bilo prvo finale za Plakuščija, zato je bio pod jačim pritiskom. Zbog višegodišnjeg iskustva, bio sam u stanju da ostanem miran, ali čestitam kolegi - srebrna medalja je veliki uspeh za prvo svetsko prvenstvo, izjavi je Ristić, a prenose domaćini takmičenja.

- Radimo zajedno oko osam godina, za mene je ovo jedan od najvećih uspeha u karijeri. Ovo je poseban trenutak. Mislim da će Tokio da bude kruna njegove karijere. Nakon svih iskustava i osvojenih odličja do sada, možemo da očekujemo medalju i 2020. godine, rekao je Ristićev trener Vladimir Pajić.

Ristić je tri puta učestvovao na svetskim prvenstvima, a dva puta je predstavljao zemlju na paraolimpijskim igrama. Osvajač je zlatnih medalja sa prvenstva sveta i Evrope.

ČIKA MATA SAJT, FB STRANA 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari