Dragan Ristić osvojio zlatnu i bronzanu medalju u Novom Sadu

Dragan Ristić osvojio zlatnu i bronzanu medalju u Novom Sadu

Strelac reprezentacije Srbije Dragan Ristić, član Čika Mate iz Kragujevca, osvojio je jednu zlatnu i jednu bronzanu medalju na turniru "Velika nagrada Novog Sada" u parastreljaštvu, održanom ovog vikenda.

Trijumfovao je u gađanju vazdušnom puškom iz ležećeg stava u kategoriji SH2, u disciplini u kojoj je aktuelni evropski prvak i svetski vicešampion. Treće mesto osvojio je u gađanju MK puškom iz ležećeg stava, kojom je na poslednjem Svetskom prvenstvu osvojio zlato.

Srpski strelci osvojili su šest odličja. Laslo Šuranji se okitio sa dve bronze. Bio je treći u gađanju MK puškom iz trostava u muškoj i MK puškom iz ležećeg stava u mešovitoj konkurenciji u kategoriji SH1. Šuranji je paraolimpijski prvak u trostavu iz Rija 2016, a na prethodnim Paraolimpijskim igrama je MK puškom iz ležećeg stava osvojio bronzu. Dejan Jokić je bio treći u takmičenju vazdušnom puškom u kategriji SH2 (muško-ženska konkurencija), a Jelena Pantović je osvojila bronzu u nadmetanju dama vazdušnom puškom u kategoriji SH1.

U obe discipline muškarci i žene se takmiče u jedinstvenoj konkurenciji.

Ovo je bilo poslednje veliko takmičenje za strelce paraolimpijce pred POI u Tokiju, a okupilo je takmičare iz 20 zemalja.

Podsećamo, Ristić je obezbedio "vizu" za Tokijo još 2018. godine kao osvajač Prvenstva sveta u streljaštvu za paraolimpijce u Čeongžuu (Južna Koreja), u disciplini vazdušna puška - 60 metaka ležeći.

To je bio prvi obezbeđeni plasman za kragujevačke sportiste. 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari