Ginisov rekord u Kragujevcu - 2.370 sklekova Srđana Ristića!

Ginisov rekord u Kragujevcu - 2.370 sklekova Srđana Ristića!

Desetar Srđan Ristić iz Kragujevca, bivši pripadnik bataljona za specijalna dejstva Vojske Srbije, novi je Ginisov rekorder. On je danas uradio 2.370 sklekova za sat vremena. U pohod na novi svetski rekord je krenuo u 17. sati, a do 18.00 je premašio dosadašnji najbolji rezultat koji je držao Britanac za 150.

- Ostvario sam svoj san, mada je bilo jako naporno, već nakon pola sata sam počeo da gubim vazduh. Ali, uspeo sam i pored velike krize u koju sam upao pri kraju. Dugo sam trenirao, a zbog veće izdržljivosti koristio sam specijalnu biljnu ishranu, sa vrlo malo mesa - izjavio je nakon postizanja rekorda Srđan Ristić.

Na poslednjoj proveri, pre sedam dana, Srđan Ristić je uradio 2.320 sklekova, što je dovoljno da se upiše u knjigu slavnih rekordera.

- Početkom novembra prošle godine sam počeo da treniram sklekove, u odmah sam uradio 500. Nakon nekoliko treninga stigao sam do 1.000. Posle sam povećavao broj za 100 do 120 sklekova mesečno - kaže Srđan Ristić, koji se od srednje škole aktivno bavi sportom, a u petom razredu osnovne je mogao da uradi 50 sklekova, ne sanjajući da će jednoga dana ozbiljno da se posveti baš toj teškoj sportskoj disciplini.

Srpskog sportistu su dok je radio sklekove, snimale dve kamere iz različitih uglova, prema ustanovljenim ginisovim pravilima, i kada se komisiji snimci dostave kao dokaz, u roku od godinu dana se dobija sertifikat da je ta osoba Ginisov rekorder.

Foto: Nebojša Raus
Nebojša Radišić
Izvor: Blic 




PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html