Iz Radničkog poruka: Borac najbolji, ali ne i nepobediv

Iz Radničkog poruka: Borac najbolji, ali ne i nepobediv



U 23. kolu KLS, pretposlednjem u Kragujevcu, KKK Radnički dočekuje vodeći Borac iz Čačka, duel je zakazan za subotu 17. mart od 19 časova i 30 minuta.

Učinak ovih ekipa u sezoni KLS je dijametralno suprotan - Čačani imaju skor 18-4, a Kragujevčani 4-18. Borac je lider lige, uz to i prva ekipa ABA 2 lige, a KKK Radnički još nije osigurao opstanak u debitantskoj sezoni. Prvi susret u sezoni  pripao je ekipi iz grada na Moravi 97:64, pa je iz svih aspekata gostujući sastav apsolutni favorit u subotu.

Međutim, ekipa koju vodi Bojan Kusmuk za sobom ima nekoliko tesno izgubljenih partija, više favorita je propisno namučila da bi osvojili "sigurne" bodove, tek manji broj rivala je bez mnogo muke došao do uspeha. Primetno je popravljena forma u poslednjim nedeljama, iz protekla četiri kola u dva navrata su osvojeni bodovi, borbenost sve vreme krasi igrače... Sasvim je izvesno da će pravi zaljubljenici u košarku imati uzbudljivo veče u Jezeru za dva dana.

Od četiri poraza koja su Čačani doživeli u sezoni, tri su bila u gostima, a pobednici su bili: Zlatibor (81:59), Dinamik (73:69) i Vojvodina (98:97), dok je na domaćem terenu Borac samo jednom poklekao, pred Mladošću (73:81).

Ekipa Raška Bojića dolazi u Kragujevac nakon sinoćnjeg trijumfa u Splitu 88:80. U najavi kola, organizator igre i drugi strelac KKK Radnički Strahinja Jovanović najpre ističe značaj trijumfa nad Spartakom.

- Uspeli smo da materijalizujemo veliku prednost koju smo napravili, bili smo istrajni i pobedili. Možda je to i najbolja utakmicu koju smo odigrali ove sezone. Igrali smo timski, išla je lopta, imali smo dobru energiju, odbrana je bila jaka... Baš kvalitetna utakmica, dobra partija svih igrača. Kocke su se složile, jeste kraj sezone, ali trebalo nam je svima vremena.

Što se Čačana tiče, dočekaće ih zasluženo poštovanje, ali i jak otpor.

- Borac je prvi i u našoj ligi i u ABA 2 ligi, ozbiljna su ekipa, ali to opet ništa ne znači. Njih je Vojvodina dobila, a mi Vojvodinu, Mladost ih je pobedila, a mi smo sa njima igrali egal. Nijedna ekipa nije nepobediva. Oni su odlični, ali su sada igrali u Splitu, računamo i na to. Dobro igramo kod kuće, idemo iz pobede protiv Spartaka, nadam se da ćemo pružiti dobru borbu i da ćemo uspeti da "ukrademo" pobedu, kao što su to neke ekipe uradile protiv Borca.

Trener KKK Radnički Bojan Kusmuk proanalizirao je koji je kvalitet njegovih pulena došao do izražaja u Subotici.

- To bih podveo pod - vreme. Uz tradiciju, jedina stvar koju ljudi ne mogu da kupe - vreme. To je normalan sled, ako ima kontinuiteta u radu. Potrebni su meseci, ne nedelje i dani. Dosta toga se promenilo u našem timu poslednja tri meseca. Bilo je puno rada, uložena je energija, osvrtali smo se na greške koje smo pravili... Uspeli smo sve to da sklopimo na utakmici u Subotici. Pomoćni trener Brajković je rekao da ovaj klub nije odigrao bolju utakmicu od osnivanja. To ne mogu da tvrdim, ali smatram da uvek može bolje i želim da idemo napred, i klub i svi mi pojedinačno.

O prostoru koji može da se iskoristi za priređivanje najvećeg iznenađenja kola, Kusmuk kaže:

- I vaspitavan sam, kada sam počinjao da se bavim ovim sportom, da nikada neko nije bolji dok to ne pokaže na terenu. Tako razmišljam uvek u svemu. Tu smo da igramo. Borac ima jako dobru sezonu, na pragu je ulaska u ABA 1 ligu, prvi su u KLS i ABA 2, ali nisu nepobedivi. Trudićemo se određenom taktikom da priđemo, da kvalitet koji imaju u odnosu na nas nekako anuliramo i - pobedimo.

Domaća publika će u redovima Borca videti Đokovića koji je prepoznatljiv i po nacionalnom dresu, a tu su i igrači koji su branili boje kragujevačke košarke, poput Marinovića, svojevremeno rekordera Evrokupa i Jadranske lige, kao i Dimića.

- Na celu ekipu treba obratiti pažnju, tu je i odličan Pešaković, pod košem su jaki - tu je Balaban, "četvorka" Stojadinović je dobar šuter, Mićić i Todorović su iskusni igrači, Marinovića svi znaju... To je jedna od najkompetnijih ekipa u našoj ligi na svim pozicijama. Čak i mlađi igrači, mog godišta, poput Popovića i Čarapića, su dobri igrači u toj rotaciji. Zaista dobra ekipa, dugo su i zajedno. Očekujemo da budu pune tribine, da dođu navijači da nas podrže, na krilima prošlonedeljne pobede da vežemo sledeću, poručio je Jovanović.

- Prijatno je igrati u atmosferi koju smo viđali poslednjih utakmica, kao protiv Vojvodine. Nadamo se da će publika doći da nas podrži. Ispratili smo vest borda ABA lige - izgleda da bi ulaskom Borca u ABA 1 ligu i pretposlednji klub KLS ostao u ligi. Ova četiri kola do kraja daćemo svu moguću energiju da to ostvarimo, zaključio je Kusmuk.

Ulaznica i za ovu utakmicu košta simboličnih sto dinara, a biće u prodaji na blagajni Jezera sat pre početka meča.

Već ustaljeno, u Roda centru od 12 do 17 časova i ove subote sledi podela poklon-karata, uz prateći program i nagrade.

Ovoga puta, revijalnih pet minuta između poluvremena odigraće košarkaške selekcije osnovnih škola "Vuk Karadžić" i "Mirko Jovanović" u kojima se odvijaju treninzi škole košarke KKK Radnički. Učenici će nastupiti, a biće i darivani, u ambijentu koji priređuje Roda, partner KKK Radnički.

TABELA

Foto: Zoran Đorđević

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html