Juniori KKK Radnički drugi put bolji od Železničara

Juniori KKK Radnički drugi put bolji od Železničara

KKK Radnički je savladao Železničar i drugi put u sezone Juniorske lige Srbije, ovoga puta 21. kolu odigranom u Čačku 87:73 (17:22, 22:11, 22:15, 26:25), još ubedljivije nego u Kragujevcu kada je bilo 88:77.

Ovo je deseti trijumf Kragujevčana, sada sa učinkom 10-11 zauzimaju šesto mesto u domaćem prvenstvu. Čačani su ostali pretposlednji, sa negativnim skorom 2-19. Ispred KKK Radnički na tabeli su praktično sve ekipe iz Beograda: 1. Zvezda 20-1, 2. Dinamik 17-4, 3. Mega Bemaks 16-5, 4. Žarkovo 17-4 i 5. Partizan 14-6. 

Željni revanša koji bi vodio sa ruba tabele, Čačani su bolje otvorili utakmicu, pa su u trećem minutu imali 11 ubeležih poena, a primljena tek dva. Brajković konsoliduje svoje redove, u naredna dva minuta smanjuju zaostatak 11:8, da bi domaćin u poslednjoj akciji došao do +5 - 22:17.

Kontrolisao je Železničar igru do 14. minuta kada je uknjižio poslednji poen u prvom poluvremenu za prednost - 33:27. Do kraja tog perioda kao da su samo Šumadinci postojali na terenu. Kapiten gostiju Ristić trojkom je obezbedio prvo vođstvo - 34:33, ali se serija nastavila do isteka 20. minuta, kada je KKK Radnički sa 12:0 došao do preokreta - 39:33.

Druga deonica izgleda da je uzdrmala domaći sastav iz temelja. Više nisu uspevali da nametnu svoju igru, gostima je pripao i treći kvartal (22:15), za preimućstvo od 13 poena posle 30 minuta - 61:48. Stečeni kapital nije prokockan, umanjen je tek za poen u poslednjoj četvrtini koja je pripala Železničaru (26:25), pa su puleni Brajkovića ostvarili i drugu, takođe zasluženu pobedu nad Čačanima - 87:73.

Najkorisniji igrač KKK Radnički Glišović ostvario je indeks 27 - 29 poena i osam skokova. Dvocifren strelac bio je i Tomašević sa 11 poena, a u strelce se upisala još cela desetorka: Ristić - devet, Zindović (13 skokova) i Milenković - po osam, Nikolić - sedam (deset skokova), Popović - po pet poena i asistencija, Urošević i Milosavljević - po tri poena, Zorbas i Dimovski - po dva.

- Opuštenije smo ušli u utakmicu, ali smo kasnije konsolidovali redove i zasluženo došli do pobede. Odmarali smo neke igrače, pojedini su dobili veću priliku, ipak je kraj sezone i oporavak je trenutno najbitniji. Čestitke momcima na pobedi, a protivničkoj ekipi na dobroj utakmici. Okrećemo se sledećoj utakmici u kojoj igramo protiv Poleta. Pokušaćemo da i iz tog meča izađemo kao pobednici, kako bismo zauzeli što bolju poziciju pred završni turnir, rekao je za klupski sajt trener KKK Radnički Darko Brajković. 

Među Čačanima, najistaknutiji pojedinac bio je Jovanović - indeks 26, 24 poena, osam skokova.

STATISTIKA

U poslednjem, 22. kolu KKK Radnički je domaćin Poletu iz Ratine. Utakmica se igra u sali Politehničke škole u ponedeljak 1. maja od 18 časova.

Nakon toga sledi druga faza takmičenja u JLS kada se odlučuje pitanje titulara, a Kragujevčani će biti učesnici. 

Foto: Arhiva KKK Radnički
Dejan Milošević 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  
 

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html