’Kod Lokija’ - emisija Nikole Lončara na TV Arena sport

’Kod Lokija’ - emisija Nikole Lončara na TV Arena sport

Nikola Lončar, bivši košarkaški reprezentativac, evropski i svetski šampion, postao je urednik i voditelj nove emisije TV Arena sport - "Kod Lokija". Premijerno prikazivanje bilo je u nedelju 13. novembra (17:30) na Areni Premium 3.

- Ono što je donedavno radio za Sky televiziju u Madridu, Lončar će od ove sezone raditi na TV Arena sport, uz asistenciju novinara Ivana Bogunovića. U goste mu u prvoj epizodi dolazi srpski reprezentativac Ognjen Jaramaz, a nakon toga Luka Vildoza, Vladislav Lučić i mnogi drugi, najavila je ova televizija.

Šta ima novo u evropskoj košarci, ali i u novoj NBA sezoni, biće neke od tema u emisiji "Kod Lokija".

- Kao neko ko je harao mnogim evropskim parketima i stvorio velika prijateljstva kroz velika rivalstva, Lončar uspeva kod svog sagovornika da izvuče i one stvari koje novinari, zbog zatvorenosti sagovornika, uglavnom bezuspešno pokušavaju da pronađu. Nikolu Lončara od ove sezone možete da slušate i kao stručnog konsultanta na košarkaškim prenosima na TV Arena sport. Zato uživajte “Kod Lokija” i spremite se za citate... - poručuje Arena.

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac Kod Lokija - emisija Nikole Lončara na TV Arena sport 2
BIOGRAFIJA

Nikola Lončar, rođen u Kragujevcu 31. maja 1972. godine, bivši je srpski i jugoslovenski košarkaš. Igrao je na pozicijama beka šutera i krila.

Košarkom je počeo da se bavi u rodnom Kragujevcu odakle 1989. dolazi u Partizan. Sa crno-belima je proveo narednih šest sezona i za to vreme osvojio dva Prvenstva Jugoslavije, dva Kupa i najvredniji trofej - Kup Evropskih šampiona 1992. godine.

Godine 1995. odlazi prvi put u inostranstvo i potpisuje za slavni Real Madrid, koji je tada trenirao njegov bivši trener iz Partizana Željko Obradović. Sa Madriđanima provodi jednu sezonu, a nakon toga odlazi u italijanski Vareze gde se zadržava takođe jednu godinu.

Od 1997. do 1999. je igrao za francuski PSŽ Rasing gde ga je doveo Božidar Maljković. Godine 1998. odlazi u slavni Makabi iz Tel Aviva, odakle se vratio se španski Huventud. Nakon toga sledi jedna polusezona u italijanskoj ekipi Montekatini Terme.

Lončar se 2000. godine ponovo vraća u Španiju i potpisuje za ekipu Breogana gde provodi naredne dve sezone. Nakon toga slede tri sezone u Estudijantesu gde je i ostavio najveći trag u svojoj inostranoj karijeri. Sa njima je stigao do finala plej-ofa ACB lige u sezoni 2003/2004.

U septembru 2005. se vratio u Partizan, ali se nije dugo zadržao. Nakon toga je otišao u italijanski Armani džins Milano, kod trenera Saše Đorđevića, gde je ostao do kraja sezone i nakon toga završio karijeru.

Lončar je sa reprezentacijom SR Jugoslavije osvojio zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 1997. i na Svetskom prvenstvu 1998. Takođe je osvojio i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1996. i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 1999.

Nakon završetka igračke karijere Lončar je ostao da živi u Španiji, radio je kao komentator košarkaških utakmica na sportskoj televiziji.

Osnovao je KKK Radnički 2015. godine.

Nikola Lončar - na čelu projekta KKK Radnički

Posredstvom portala PRVI PRVI NA SKALI, nekim novim sportskim naraštajima te 2015. godine je govori o svojim počecima, karijeri koja je pretežno građena u inostranstvu, angažmanu u košarci - van terena, motivima koji ga vode kroz život, ekskluzivno je predstavio sportsku priču u nastajanju u rodnom gradu, a čiji je idejni tvorac... Detaljnije OVDE.

Izvori: Arena sport; Vikipedija; PPNS
Obrada: PRVI PRVI NA SKALISTRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari