Olimpijski šampioni u Kragujevcu protiv Rumuna

Olimpijski šampioni u Kragujevcu protiv Rumuna

Prvi put posle Rija, reprezentativci Srbije su se zvanično okupili na kratkim pripremama u Kragujevcu gde se sastaju sa Rumunima večeras od 17 časova i 30 minuta, u utakmici prvog kola Svetske lige.

Duelom sa Rumunijom, koju predvodi naš stručnjak Dejan Stanojević, počinje novi olimpijski ciklus. U grupi su još Nemačka i Slovačka, a očekuje se da će Srbija stići do prvog mesta i plasmana na finalni turnir.

U sastavu neće biti Andrije Prlainovića i Nikole Jakšića koji se oporavljaju od bolesti. Savić će u zavisnosti od zdravstvenog biltena odrediti sastav.

- Željni smo igre, motivisani. Rumunija nam nije problem. U Kragujevcu smo uvek lepo prihvaćeni, očekujem pun bazen i podršku, rekao je golman Branislav Mitrović.

Interesovanje je veliko, Kragujevčani će prvi imati priliku da pozdrave olimpijske šampione.

- Bilo mi je neobično na treningu, malo čudno bez Gocića i Nikića. Stižu mladi koji će ih, ubeđen sam, dostojno zameniti. Nestrpljiv sam, srećan zbog utakmice. Znam kako će nas dočekati, pravo je uživanje da se igra u Kragujevcu, kazao je Dušan Mandić.

Prvi vaterpolista sveta za 2015. Duško Pijetlović je oprezan.

- Logično je da dođe do malog pada. Još hladimo glavu od Rija. Osetiće se odlazak Nikića i Gocića. Veliki igrači, pravili su atmosferu kao najiskusniji. Žao mi je što su otišli, a opet bio sam srećan što sam toliko dugo igrao sa njima. Ipak dva igrača nisu tim, idemo dalje. Bićemo sigurno drugačiji, o tome će selektor Savić da vodi računa. Verujem da smo kvalitetniji i, bez obzira na pad koji očekujem, da ćemo slaviti protiv Rumuna.

Filip Filipović traži spuštanje lopte na zemlju:

- Krećemo od nule. Bez obzira na kolosalne rezultate treba da se spustimo na zemlju. Videćemo u narednim utakmicama na čemu treba da radimo, koje segmente da popravimo da bismo i dalje bili konkurentni za medalje. Utakmica sa Rumunijom ne predstavlja ništa posebno, osim da ćemo se pojaviti kao olimpijski šampioni. Prilika je da počne da se pravi lepša priča oko srpskog vaterpola u narednim godinama.

Na pitanje da li će javnost moći da se navikne i na neki neuspeh, Filipović je rekao:

- Mislim da se javnost nikada neće navići na neki naš neuspeh. Verujem da bi nas isekli na prvom koraku. Ali svako treba da zna da se ekipa menja, da zarad dobra u Tokiju treba stati, povući možda i ručnu, kako bismo videli šta možemo.

Na spisku saveznog selektora su: G. Pijetlović, B. Mitrović, Mandić, Randjelović, Ćuk, Ubović, D. Pijetlović, Aleksić, Jakšić, Filipović, V. Rašović, S. Mitrović, Subotić i S. Rašović.

Specijalan gost na utakmici biće maratonac Goran Nikolić koji je za 55 dana istrčao isto toliko maratona.

Do kraja kalendarske 2016. biće odigrana i utakmica protiv Nemačke, u Berlinu 6. decembra. 

Izvor: VSS
Obrada: Portal PPNS 

VSS SAJT, FB STRANA, TVITER


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html