Prijateljska u Jezeru: KKK Radnički-Borac (ČA)

Prijateljska u Jezeru: KKK Radnički-Borac (ČA)

Kragujevački košarkaški klub Radnički odigraće prvu prijateljsku utakmicu nakon osvajanja titule prvaka u utorak 12. aprila od 20 časova i 30 minuta u hali Jezero, a protivnik će biti čačanski Borac.

Čačani su ove sezone izborili učešće u Supeligi Srbije. U prvom kolu gostuju Partizanu u Beogradu, pa su uoči 7. maja i nastavka takmičenja u ciklusu kontrolnih utakmica.

Sa druge strane, ovaj susret biće prilika za Kragujevčane da nakon dominacije u Drugoj ligi-Zapad 2 odmere snage sa neuporedivo jačim sastavom. Biće to i okršaj dva dojučerašnja saigrača, sa kojima smo popričali pred izlazak na parket Jezera - Đorđa Milosavljevića, prvog plejmejkera KKK Radnički, i Andreje Stevanovića, organizatora igre Borca.

Milosavljević najpre sumira postignuto u prvoj sezoni.

Milosavljević: Završili smo prvu sezonu sa fantastičnim rezultatom, postigli smo glavni cilj za prvu godinu - od juče smo i formalno član Prve lige-Zapad. Ali, ovde se ne završava naše angažovanje u ovom periodu. Prva sezona je već iza nas, sada krećemo sa pripremama za sledeću sezonu - viši rang takmičenja znači i viši nivo naše posvećenosti poslu, tako da je pred nama vrlo radno proleće i leto.

Najkorisniji igrači Čačana tokom takmičenja u KLS bili su Aleksa Avramović i Strahinja Micović, a među najupečatljivijim partijama bile su one koje je pružao Kragujevčanin Andreja Stevanović. Upravo pred ovu utakmicu, popularni Aki je dobio poziv da se priključi univerzitetskoj reprezentaciji, na širem je spisku od 18 izabranih igrača. Pred susreta Kragujevčana i Čačana, ocenjuje dosadašnji učinak ekipe u koju je došao iz aleksinačkog Napretka.

Stevanović: U pripremnom periodu definisana je ambicija - ulazak u Superligu, i to je moralo da se ispuni. Počeli smo jako dobro, u prvom meču smo Konstantinu dali 21 trojku, što je bila nestvarna realizacija. Onda su krenuli pehovi, do kraja sezone nijednom nismo bili u najjačem sastavu. Jakim treningom, ozbiljnim radom smo se pokazali kao jedna od najozbiljnijih ekipa, pa smo završili takmičenje kao drugoplasirani. Sada smo u Superligi, u grupi sa Partizanom, Mega Vizurom i Konstantinom.

O narednom rivalu u Jezeru, Kragujevčanin koji je i formalni domaćin ima samo reči hvale.

Milosavljević: U utorak uveče nas očekuje vrhunska utakmica sa ekipom Borca iz Čačka koja ove sezone igra perfektnu košarku. To možemo da zaključimo po rezultatima u Košarkaškoj ligi Srbije, kao i u Kupu Radivoja Koraća. Sastav ekipe je dosta mlad, krasi ih da su željni igre. Poznajem dosta igrača u Borcu, a jedan od njih je i Andreja Stevanović sa kojim sam prošao sve utakmice u mlađim kategorijama. Po njegovom napretku, od kako je otišao u Borac, moram da kažem da je to savršena ekipa za forsiranje i razigravanje mladih igrača. Očekuje nas dosta jaka utakmica za koju smo svesni svojih mogućnosti, ali daćemo sve od sebe da prikažem kvalitetnu igru kragujevačkoj publici. Jasno je, imamo dodatni motiv za dokazivanje jer Čačani igraju tri ranga iznad nas.

Profesionalno odvojen od rodnog grada, Stevanović ipak uspeva da prati i poduhvat najmlađeg sportskog kolektiva u Kragujevcu.

Stevanović: Od kad je Jadranska liga "otišla" iz Kragujevca, znam da je publika ostala željna dobre košarke. Svi su bili svesni toga da ne može da se krene s najvišim rangom. Nikola Lončar je krenuo sa tom pričom, napravio je ozbiljan klub koji je počeo od najnižeg ranga, ali korak po korak je najbolji put do uspeha. Došli su do zacrtanog cilja, sad su prvoligaši. Zbog obaveza u klubu nisam ispratio veći broj utakmica, ali sam redovno pratio klupski sajt, i rezultate i učinke igrača. Znam da su to sve mladi, kvalitetni igrači, ali seniorska košarka je drugačija u odnosu na ono što su do ove sezone igrali, a mnogi nisu još ni punoletni. Predviđao sam da će da budu na vrhu, verujući u Lončara i potencijal rodnog grada, ali nisam verovao da je moguć uspeh bez poraza, što je fantastično. Ne znam koja je to ekipa poslednji put uspela u svom rangu. Zato me uopšte ne čudi prijem publike, masovan dolazak navijača - to sve potvrđuje kvalitet ove košarkaške priče.

Ističući prijateljski karakter predstrojeće utakmice, Stevanović se manirima domaćina obraća svojim sugrađanima, pravim zaljubljenicima u košarku.

Stevanović: Kao u stara, dobra vremena, pozivam Kragujevčane da dođu u Jezero u što većem broju, biće to jako teška utakmica za domaćina. Tri ranga smo iznad domaće ekipe, objektivno smo jači sastav, ali to ništa ne znači u kragujevačkoj hali. U Kragujevcu je publika uvek bila onaj "šesti igrač" i verujem da će tako da bude u utorak uveče. Prvi put ću posle dve godine zaigrati u Jezeru, a prvi put ću da nastupim i protiv, da kažem, svog matičnog kluba, tako da su emocije prejake. Kragujevčani će biti u prilici da vide jednu ozbiljnu ekipu, kakav je Borac, a uz već prepoznatljiv pristup igri KKK Radnički - lepa košarkaška predstava je zagarantovana. 

U ime kluba domaćina, popularni Đole upućuje poziv za dolazak u Jezero na utakmicu kojom radno počinje rana faza priprema za sezonu 2016/2017.

Milosavljević: Od početka nas sve u klubu nosi snažan motiv da pokažemo Kragujevcu i svim ljubiteljima košarke da želimo da vratimo košarkaški sjaj u naš grad. U utorak uveče naši gosti su Čačani u prijateljskoj utakmici, a u budućim danima želimo i ostale najbolje srpske klubove u Jezeru, potom regionalne, pa evropske. Želja nam je da podignemo košarku na najviši mogući nivo, a između takmičarskih nastupa to ćemo da činimo i kontrolnim mečevima. Ovom prilikom pozivam sve ljubitelje košarke da nam se pridruže i da zajedno uživamo u dobroj košarci. A s obzirom da su Čačani favoriti, očekujemo da će naši navijači doći do izražaja.

Ulaznica za ovu utakmicu košta sto dinara.

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITERJUTJUB 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html