Prijoviću pet zlatnih medalja u Švedskoj

Prijoviću pet zlatnih medalja u Švedskoj

kkk-slo pnm

Plivač kragujevačkog Plivačkog kluba za osobe sa invaliditetom "Šarks" Aleksandar Prijović osvojio je pet zlatnih medalja na prestižnim Evropskim paraolimpiskim igrama "Malme Open" u Švedskoj.

Ove godine je zabeleženo preko 5.000 učesnika iz 18 zemalja, što ovo takmičenje čini najbrojnijim posle Paraolimpiskih igara.

Prijović je bio jedini predstavnik Kragujevca, a nadmetao se u vrlo jakoj konkurenciji.

- Takmičenja je bilo naporno, ali sam prezadovoljan postignutim rezultatima. Od sedam prijavljenih trka osvojio sam pet zlatnih medalja i tako postao najtrofejniji učesnik takmičenja, naveo je Aleksandar u izjavi dostavljenoj portalu PPNS.

Prijović je nedavno stekao i gradsko priznanje, proglašen je za sportistu godine grada Kragujevca za 2015. godine.

- Svi ovi uspesi me jačaju da ostanem nepokolebljiv u plivanju, uprkos invaliditetu, i da nastavim da se takmičim pod zastavom Srbije. Takmičenje me je izmorilo, ali već vredno treniram i pripremam se za naredno međunarodno takmičenje koje će se održati u Nausi u Grčkoj.

Podsećamo, ovaj uspeh predstavlja unapređenje dometa mladog plivačkog asa iz Kragujevca na internacionalnoj sceni. Naime, pre godinu dana na Skandinavskim paraolimpijskim igrama u Malmeu osvojio je tri srebrne medalje.

prijovic malme

Iako je načinjen ogroman rezultatski pomak, ponovo je ostvaren uz materijalna izdvajanja samo porodice - u tom smislu ne uočavamo nikakve pomake u odnosu na prošlu godinu kada smo beležili uspeh našeg sugrađanina.

Podsećamo i ovom prilikom da plivanje predstavlja svojevrsnu terapiju za Aleksandra, pa ponavljamo apel njegove porodice koji upućuje javnosti da, u skladu sa sopstvenim mogućnostima, pomognu dalje lečenje, a time i nastavak takmičenja - do ostvarenja konačnog životnog cilja koji je sam Aleksandar definisao: da stane na noge i prohoda!

Aleksandar Prijović je rođen 4. marta 1996. godine u Priboju na Limu, gde je sa roditeljima i starijom sestrom živeo do pre deset godina kada su se preselili u Kragujevac.

Već 19 godina živi sa spinom bifidom, urođenim deformitetom kičmenog stuba i kičmene moždine, odnosno defektom neuralne tube. Delimično je paralizovan i 100% inkontinentan. Kreće se uz pomoć invalidskih kolica.

Do sada su iscrpljene sve mogućnosti za lečenje koje postoje u Srbiji, pa je pronađena mogućnost lečenja u inostranstvu najnovijim metodama transplantacije matičnih ćelija. Međutim, porodica Prijović nije uspela da prikupi ceo iznos već samo polovinu, pa je Aleksandar imao pola terapije.

Uz iskrenu veru u dobrotu ljudi, porodica Prijović se svima unapred zahvaljuje na dalju nesebičnoj pomoći.

  • Broj računa za dinarske uplate je: 908-16001-87
  • Poziv na broj: 53-102-0004807/2
  • Primalac: Jelena Prijović (Aleksandrova majka)
  • Svrha uplate: Za Aleksandrovo lečenje

TV-PRILOZI IZ KRAGUJEVCA

RTK



TVK9


Foto: Malmö/Senad Honić

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html