SPD Radnički: Izveštaji i najave, 16. decembar 2019.

SPD Radnički: Izveštaji i najave, 16. decembar 2019.

Izveštaji

NOVI PORAZ ODBOJKAŠA RADNIČKOG

Odbojkaši kragujevačkog Radničkog pretrpeli su i treći uzastopni poraz u BPŠ Super ligi Srbije. Ovoga puta Kragujevčani su ispustili bodove na gostovanju beogradskom Partizanu, u utakmici 11. kola – 0:3 (16:25, 21:25, 29:31).

Crno-beli su prilično lagano rešili prvi set u svoju korist sa 25:16, a ovakvom raspletu u značajnoj meri kumovao je veliki broj grešaka Kragujevčana, naročito sa servis linije.

U narednom periodu igre izabranici Ivana Blagojevića pružili su znatno jači otpor, ali su Beograđani pokazali više strpljenja i mirnoće u samoj završnici seta, pa su duplirali početnu prednost.

U trećem setu odbojkaši Radničkog krenuli su na sve ili ništa, što je bilo i sasvim razumljivo, s obzirom na dva seta zaostatka. Maltene tokom čitavog seta Kragujevčani su bili vođstvu, koje se kretalo u opsegu od 2 do 3 poena prednosti, ali u ključnim trenucima nisu uspeli da dotuku svog protivnika. Prokockali su učenici Ivana Blagojevića čak četiri set lopte, što je jedna iskusna ekipa kao što je Partizan znala da kazni, tako da je na kraju dobila ovaj maratonski set na razliku (31:29), a samim tim i meč.

Crno-bele je do pobede predvodio korektor Marko Nikolić sa 16 osvojenih poena, 12 poena dodao je nekadašnji srednji bloker Kragujevčana Nemanja Radović, a 10 Lazar Koprivica.

U redovima Radničkog samo je Vladimir Jekić osvojio dvocifren broj poena – 10, dok je ostatak ekipe ostao na jednocifrenom učinku.

Nakon večerašnjeg poraza, Kragujevčani zauzimaju četvrto mesto na tabeli BPŠ Super lige Srbije sa 20 bodova, koliko je sakupio i trećeplasirani Spartak iz Subotice. U vođstvu je i dalje Vojvodina NS Seme sa 25 bodova, dok drugoplasirani Niš zaostaje dva boda za Novosađanima.

Priliku da poprave utisak i ponovo se vrate na pobednički put odbojkaši Radničkog imaće u petak 20. decembra od 18 časova, kada će na svom parketu ugostiti kraljevačku Ribnicu. Nakon toga, u ponedeljak 23. decembra od 19 časova takođe u Kragujevcu igraće protiv Vojvodine odloženi meč četvrtfinala Kupa Srbije.

PARTIZAN – RADNIČKI 3:0 (25:16, 25:21, 31:29)

ZEMUN
Hala: SC „Master“
Gledalaca: 100
Sudije: A. Popović, A. Balandžić

PARTIZAN: Radović 12 (2 asa, 4 blk), Koprivica 10, Lekić, Đorđević 9 (2 asa), Huzejrović, Kisić 4 (1 as, 2 blk), Petrović, Peković (libero), Nikolić 16 (1 blk). Nisu igrali: Mandić, Marinović, Stašević, Cvetković i Pajević. Trener: Bojan Janić.

RADNIČKI: Milutinović 3 (1 blk), Goić 6 (1 blk), Trivunić, Petrović 3 (2 asa, 1 blk), Ćirović 9 (1 blk), Jekić 10 (2 blk), Pantelić (libero), Perović, Stevanović 4, Krstić 2. Nisu igrali: Antić, Pantović, Ristić i Matić. Trener: Ivan Blagojević.

KOŠARKAŠI RADNIČKOG PREGAZILI ZRENJANINCE

Bez većih problema košarkaši Radničkog došli su do trijumfa na gostovanju zrenjaninskom Proleter Naftagasu, u utakmici 11. kola Druge lige Srbije – 96:65 (27:9, 30:19, 22:14, 17:23).

Već nakon uvodnih deset minuta igre svima u „Kristalnoj dvorani“ bilo je jasno da će bodovi završiti na kontu Kragujevčana. Učenici Igora Todorovića pokazali su da su klasu jači rival u odnosu na Zrenjanince, koji su u prvoj četvrtini ubacili samo 9 poena, a primili su čak 27.

U drugoj deonici Kragujevčani su dodatno uvećali prednost i na poluvreme otišli sa više nego ubedljivih 29 poena razlike – 57:28. Nastavili su košarkaši Radničkog da zasipaju koš Zrenjaninaca i u trećoj četvrtini, da bi tek malo prikočili u završnom kvartalu, međutim, nedovoljno da se domaćin spasi debakla pred svojim navijačima.

Izostanak rezultatske neizvesnosti omogućio je treneru Radničkog Igoru Todoroviću da odmori malo nosioce igre i veću minutažu pruži mlađim igačima. I pored toga što je na parketu proveo tek nešto više od 17 minuta, maestralni Andreja Stevanović je još jednom demonstrirao klasu i sa 24 poena i 9 skokova zaslužio epitet najkorisnijeg igrača utakmice (indeks 35).

Nešto veću minutažu na pravi način iskoristio je mladi plejmejker Radničkog Nemanja Stanković, koji je ubacio 18 poena. Dvocifren učinak u kragujevačkom timu ostvarili su još i kapiten Katić, Živanović i Jokić sa po 11 postignutih poena.

U ekipi iz Zrenjanina jednocifren broj poena prebacili su samo Aleksa Simović sa 13 i nekadašnji član Radničkog Petar Beader sa 12 poena.

Radnički je ovom pobedom zadržao lidersku poziciju na tabeli i dodatno poboljšao koš razliku.

Kragujevčani će i u narednom kolu, čini se, imati lak zadatak, budući da će ugostiti najslabije plasiran tim u ligi, Železničar iz Čačka u subotu 21. decembra od 18 časova u SBB hali Jezero.

KK PROLETER – KK RADNIČKI 65:96 (9:27, 19:30, 14:22, 23:17)

ZRENJANIN
Hala: „Kristalna dvorana“
Gledalaca: 250
Sudije: V. Živković, F. Đukić, V. Tomić

KK PROLETER: Gligorin 7, Lambić 2, Beader 12 (5 izl), Panić, Munižaba 9 (6 sk), Orlić 5 (9 sk), Simović 13 (5 sk), Otović 6 (5 as), Kovačević 2 (5 sk). Nisu igrali: Lazić i Panić. Trener: Stefan Atanacković.

KK RADNIČKI: Stanković 18 (4 ukl), Jokić 11 (9 sk, 3 ukl), Veljović 5, Stevanović 24 (9 sk, 4 ukl), Nedeljković 6, Šućov 7, Živanović 11, Glišović, Marković 3, Katić 11 (5 sk). Nije igrao: Ilić. Trener: Igor Todorović.

KRAGUJEVČANKE ZAUSTAVLJENE KRAJ IBRA

Košarkašice Radničkog nisu uspele da se revanširaju komšinicama iz Kraljeva za poraz na startu sezone. Popularne „malene“ ponovo su bile uspešnije od Kragujevčanki, ovoga puta na svom parketu – 79:71 (21:12, 21:21, 22:14, 15:24).

Učenice Nenada Milovanovića pokušale su da pruže što je moguće jači otpor WABA ligašu i jednoj od najkvalitetnijih ekipa u Prvoj ženskoj ligi Srbije, ali sa lošim procentima šuta spolja jednostavno nisu mogle više od časnog poraza.

Kragujevačnke su već u uvodnoj deonici imale dosta problema da pronađu odgovarajući ritam igre u napadu. Procenti šuta, naročito van linije 6,75 metara, bili su izuzetno loši, što su popularne „malene“ koristile da održavaju rezultatsku prednost, koja je u 7. minutu dosegla i dvocifrene razmere (16:6).

Početkom druge četvrtine Kraljevčanke stižu do maksimalnih „plus 13“ (25:12), nakon čega su se učenice Nenada Milovanovića konačno malo trgle i na krilima Snežane Čolić i Nede Vasović prišle na svega četiri poena zaostatka (27:23). Ipak, u finišu ove deonice razigrala se Kanađanka u redovima kraljevačkog tima Kimberli Pjer-Lui, koja je najzaslužnija što su „malene“ dva minuta pre odlaska na veliki odmor vratile dvocifrenu rezultatsku zalihu (40:29).

Loše su „crvene“ startovale u trećoj četvrtini, dozvolivši domaćinu da se „odlepi“ na „plus 15“ (48:33). Iako su u nastavku deonice Kragujevčanke uspevale da svedu zaostatak u jednocifrene okvire, Kraljevčanke su pogocima van linije 6,75 metara kao po pravilu vraćale dvocifrenu prednost, pa su tako početak završnog kvartala dočekale za sedamnaest poena „viška“ (64:47).

Ovu rezultatsku distancu domaće su održavale sve do poslednja 2-3 minuta utakmice, kada je trener Kraljeva Dejan Kovačević pružio šansu mlađim igračicama sa klupe, što su Kragujevčanke iskoristile da „našminkaju semafor“ i ublaže poraz.

Ekipu Kraljeva je sa 20 poena predvodila iskusna Dragana Gobeljić. Kimberli Pjer-Lui zaustavila se na 13, a Tatjana Živanović na 10 postignutih poena.

U kragujevačkom timu vredi istaći učinak Snežane Čolić sa 25 poena i Bojane Stevanović, koja je ostvarila još jedan dabl-dabl (17 poena, 12 skokova). Dvocifrena u ekipi Nenada Milovanovića bila je još i Aleksandra Jevrić sa 10 poena.

Košarkašice Radničkog su ovim porazom prekinule niz od dva vezana trijumfa, ali su ostale na petoj poziciji prvenstvene tabele sa 15 osvojenih bodova.

Posle dva uzastopna gostovanja, Kragujevčanke će ponovo igrati pred svojim simpatizerima i to protiv zrenjaninskog Proletera, u petak 20. decembra od 18 časova i 30 minuta u hali Gordana Goca Bogojević.

U17 SELEKCIJA U FINALU KUPA

Selekcija Radničkog do 17 godina (2002. godište i mlađi), plasirala se na finalni turnir Kupa Srbije, pošto je u finalu Regiona, u Valjevu, osvojila drugo mesto.

Ekipa Nikole Stanojevića na ovom turniru bila je oslabljena neigranjem najboljeg igrača, Luke Pljevančića, koji nastupa za omladinsku reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Kuvajtu, ali je uprkos tome uspela da izbori plasman na završnu smotru najboljih srpskih timova.

Kragujevčani su savladali Šabac (16:15), kruševačku Rasinu (8:7) i niški Nais (18:11), a jedini poraz pretrpeli su od domaćeg Valisa (11:8).

Najava

KRAGUJEVAC ČEKA DVA PEHARA KUPA

Rukometni klub Radnički je u prilici da zaokruži uspešnu polusezonu, kao i kalendarsku godinu osvajanjem dva trofeja Kupa Srbije – grupa zapad u utorak u SBB hali Jezero, kada će se odigrati finalne utakmice u obe konkurencije našeg najmasovnijeg takmičenja.

Priliku da odbrane pehar osvojen prošle godine, prvi će imati rukometaši Radničkog, koji će u finalnoj utakmici dočekati Mladost iz Čačka, učesnika prve lige Zapad.

- Vratili smo samopouzdanje i finale Kupa našeg regiona je prava prilika, kako da odbranimo prošlogodišnju titulu osvajača, tako i da trijumfalno okončamo kalendarsku godinu. Prošle sezone smo postigli najveći uspeh, uzevši učešće na fajnal – foru Kupa Srbije, a ove želimo da odemo stepenik više. Pozvao bih navijače da budu uz nas i devojke u finalnim utakmicama i da zajednički proslavimo osvajanje prestižnih titula, najavio je finalnu utakmicu kapiten muške ekipe Radničkog, Miloš Stevanović.

Početak utakmice je zakazan za 18 časova, a pravdu će deliti sudijski par Stanislav Milošević iz Jagodine i Spasoje Kolak iz Kragujevca.

Nakon njih, u 20 časova na parket SBB dvorane Jezero će izaći rukometašice Radničkog, jesenji prvaci Super B lige, koje će pokušati da veoma uspešnu sezonu zaokruže osvajanjem regionalnog Kupa u utakmici sa srpskoligašem, kraljevačkim Metalcem.

Pune samopouzdanja dočekujemo mladu ekipu Metalca u finalu Kupa – grupe Zapad. Željne smo da dokažemo da titula jesenjeg šampiona Super B lige nije slučajna i da se možemo nositi i sa ekipama iz višeg ranga, a glavna prepreka ka tom cilju su upravo Kraljevčanke. Ukoliko budemo igrale borbeno, požrtvovano i timski kao tokom cele polusezone, ubeđena sam da neće biti dileme ko će podići pehar i otići u sledeću rundu takmičenja, optimistična je pred finalni susret kapiten ženske ekipe Radničkog, Tijana Petrović.

Sudijski par čine Dragana Jakovljević i Danijela Sando iz Čačka.

* * *

VELIKO INTERESOVANJE MALIŠANA ZA SPORTSKE AKTIVNOSTI NA DEČIJEM SAJMU

Dečiji sajam pod sloganom „Kragujevac, grad šampiona” održan je minulog vikenda na Šumadija sajmu. Tokom tri sajamska dana mnogobrojni posetioci su bili u prilici da se druže, zabave, upoznaju sa širokom ponudom proizvoda za decu, učestvuju u kreativnim radionicama i maskenbalu.

Štand Sportskog privrednog društva Radnički, tokom tri dana bio je mesto okupljanja velikog broja mališana i njihovih roditelja, koji su dobili informacije u vezi sa pravilnim razvojem dece kroz sportske aktivnosti i upoznali se sa programima besplatnih edukacija koje je SPD Radnički obezbedio za svoje polaznike u saradnji sa Kancelarijom za mlade.

Kao partner i promoter sporta i zdravog načina života SPD “Radnički” se potrudio da, kroz različite sadržaje, animira najmladje posetioce da se kroz zabavu i edukaciju uključe u sport.

Mališani su se družili sa mnogobrojnim sportistima, članovima velike porodice Radničkog. Raspoređeni u timovima sa prvotimcima Radničkog zainteresovani dečaci i devojčice učestvovali su u kvizu znanja i smišljali slogane. Pobednici su nagrađeni besplatnim kupanjem za celu ekipu na zatvorenom bazenu, a svi učesnici dobili su poklone sa obeležjem Radničkog.

Mnogobrojni posetioci Dečijeg sajma bili su u prilici da na štandu SPD Radnički kupe zvanične artikle sa obeležjem Radničkog i na poklon dobiju vaučer, kojim ostvaruju 20% popusta na određene artikle za narednu kupovinu, u butiku RADNIČKI SHOP na zatvorenom bazenu.

SPD RADNIČKI 

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip


OZVANIČENO PARTNERSTVO SPD RADNIČKI-PRVI PRVI NA SKALI




STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html