SPD Radnički: Vesti, 15. 1. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 15. 1. 2020.

PPNS - KG VODIČ: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCU



POGLED SA VRHA TABELE

Početak 2020. godine košarkaši Radničkog dočekuju kao lideri Druge lige Srbije. Ekipa Igora Todorovića je sjajnim igrama u minulih trinaest kola istakla najozbiljniju kandidaturu za plasman u viši rang takmičenja, Košarkašku ligu Srbije.

Kragujevčani su u dosadašnjem delu sezone upisali čak jedanaest trijumfa, uz samo dva poraza, pretrpljenih na gostovanjima beogradskom Radničkom i kraljevačkoj Slogi. Statistika kaže da je Radnički ubedljivo najefikasniji tim u ligi sa 1 250 postignutih poena, pri čemu je na šest utakmica uspeo da ubaci trocifren broj poena.

Svi ovi parametri ne trebaju da čude ako se uzme u obzir kvalitet kragujevačkog sastava, predvođenog nekadašnjim reprezentativcem Raškom Katićem. Pored Katića, Radnički u svojim redovima ima i jednog tako ubojitog strelca poput Andreje Stevanovića, a tu je još i iskusni Stefan Živanović, kao i starosedeoci Ivan Nedeljković i Lazar Marković. Dodatni kvalitet kragujevačkom timu daju mladi igrači, poput Nemanje Stankovića, Pavla Jokića ili Nikole Veljovića, koji su u mnogim mečevima donosili prevagu.

Naravno, ne treba zaboraviti ni izvanredan rad stručnog štaba, koji je izuzetno posvećen svakoj novoj utakmici i treningu. Zbog svega toga i ne čudi što je Radnički tu gde jeste i što se smatra glavnim kandidatom za plasman u viši rang takmičenja.

Trener Igor Todorović ističe da je zadovoljan dosadašnjim delom sezone i nada se da će njegova ekipa održati ovaj nivo igara i rezultata do kraja takmičenja.

Svakako da smo u prednosti u odnosu na druge ekipe u ligi. Igramo jednu lepršavu košarku, uz prosek od sto poena po utakmici. Pri tom se imladi igrači polako priključuju i daju značajan doprinos ekipi. Tek smo na polovini sezone i moramo maksimalno ozbiljno shvatiti svoje obaveze kako bismo sigurno koračali ka svom konačnom cilju, a to je plasman u Košarkašku ligu Srbije, ocenjuje Todorović.

Liga je izuzetno jaka i izjednačena po kvalitetu ove sezone, a Kragujevčane u nastavku takmičenja očekuje par potencijalnih „mina“, kao što su gostovanja u Pirotu, Zemunu, Leskovcu itd.

Svakako da je svako gostovanje samo po sebi teško. Na nama je da „zasučemo rukave“ i vredno treniramo, jer samo ako budemo pravi možemo doći do svog cilja, zaključuje strateg Kragujevčana.

Pauza u Drugoj ligi Srbije za košarkaše trajaće do 18. januara. Radnički će prvi meč u 2020. godini odigrati u Beogradu protiv ekipe Beovuka 72.

Prvu utakmicu pred domaćom publikom Radnički će odigrati u narednom, 15. kolu protiv ekipe Sveti Đorđe u subotu 25. januara (naknadno tačan termin).

IZVUČENA IMENA PLIVAČA ZA BOGOJAVLJENSKI KRST

Na Bogojavljenje, u nedelju 19. januara na jezeru u Šumaricama u duhovnom viteštvu i plivanju za Krst časni nadmetaće se 33 plivača. Juče je u Skupštinskoj sali održano žrebanje i izvučena su imena učesnika 16. tradicionalnog Bogojavljenskog plivanja za krst časni, među kojima su i četiri devojke. Ove godine prijavilo se i plivaće četiri maloletna lica za čija učešća su potrebne pismene saglasnosti oba roditelja.

Od 88 prijavljenih jučerašnjoj prozivci prisustvovalo je 79 odvažnih mladih ljudi koji su spremni da plivaju za Bogojavljenski krst i budu deo tradicionalne manifestacije. Prema rečima organizatora, s obzirom na to da je broj prijavljenih svake godine mnogo veći od 33, izvlače se imena plivača, tri rezerve za slučaj da neko odustane ili ima zdravstvenih problema i još tri zbog maloletnih lica. Pre učešća svako od njih prolazi lekarski pregled na Odeljenju Sportske medicine, a neposredno pred plivanje prisustvovaće svetoj liturgiji u Staroj crkvi i dobiti blagoslove sveštenika.

Simboličnih 33 metara učesnici Bogojavljenskog plivanja za krst časni preplivaće u 12 časova na jezeru u Šumaricama, rečeno je na izvlačenju.

Ova manifestacija u organizaciji Šumadijske eparhije i grada Kragujevca održava se od 2004. godine.

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

 



STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html