SPD Radnički: Vesti, 3. 3. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 3. 3. 2020.

PPNS - KG VODIČ: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCU


Vaterpolo

ŠAMPIONSKA PROSLAVA RADNIČKOG U MEČU SA ZEMUNOM

Vaterpolisti Radničkog u subotu su i teoretski obezbedili prvo mesto u Regionalnoj A2 ligi, a šampionski pehar biće im uručen u sredu 4. marta od 18 časova i 30 minuta, na bazenu u Kragujevcu, u meču za superligaške bodove sa Zemunom.

Šumadinci su do trofeja došli sasvim zasluženo, pošto su zabeležili 14 pobeda i remi na teškom gostovanju Solarisu iz Šibenika, pri čemu su poseban šampionski ton dodali ubedljivim trijumfom nad Šibenčanima u Kragujevcu, rezultatom 16:9.

Posle osvajanja Kupa Srbije i Regionalne A2 lige, Kragujevčani se okreću napadu na naslov šampiona Srbije i stoga im je ovaj meč sa Zemunom veoma bitan.

Prema propozicijama Super lige Srbije, u tom takmičenju za trofej će se boriti šest ekipa – tri iz Regionalne A1 lige (Crvena zvezda, Šabac i Partizan) i tri najbolje plasirana srpska tima iz A2 lige.

Plasman timova A2 lige određuje se tabelom sa međusobnim susretima srpskih klubova po dvostrukom bod sistemu (6 kola). S obzirom na to da je sistem prvog dela A2 lige bio jednokružan, a potom se podelio na dve grupe u kojima se igraju uzvratni susreti, Radnički, Nais i Vojvodina odigraće sve međusobne duele kroz grupu za plasman od 1. do 6. mesta, dok će se sa Zemuncima, koji su u grupi od 7. do 12. pozicije, morati da se sastanu u dodatnim mečevima kako bi tabela bila kompletna.

Sa maksimalnim učinkom u svim dosadašnjim duelima sa srpskim timovima, Radnički je obezbedio prvo mesto u mini tabeli, dok će se Vojvodina, Nais i Zemun boriti za preostala dva koja vode u borbu za naslov prvaka Srbije.

Uprkos tome, ovaj meč neće biti bez rezultatskog značaja za Kragujevčane, jer se međusobne utakmice plasiranih timova prenose u Super ligu, a potom se igraju samo mečevi sa timovima iz A1 takmičenja, Zvezdom, Šapcem i Partizanom.

Da bi sigurno preneo maksimalnih 12 bodova u Super ligu, Radnički će morati da savlada Zemun, ali i niški Nais u subotu, u duelu poslednjeg kola Regionalne A2 lige.

U prvom delu sezone, Šumadinci su slavili u Zemunu, rezultatom 11:5.

Preostali dueli: Radnički – Zemun (sreda, 4. mart, 18.30 časova), Nais – Radnički (subota, 7. mart, 20 časova), Zemun – Vojvodina (14. mart), Zemun – Nais (21. mart).



Odbojka

KRAGUJEVČANI TRAŽE REŠENJE ZA NIŠKI REBUS

Posle izvojevane prve pobede u mini-ligi, odbojkaše Radničkog u sredu 4. marta od 17 časova u niškoj hali „Čair“ očekuje gostovanje ekipi Niša, koja je Kragujevčane dobila u oba prethodna meča ove sezone.

Učenici Dragana Kobiljskog su pobedom nad Mladim radnikom u prošlom kolu obradovali svoje navijače i najavili pohod ka još boljem plasmanu u mini-ligi. Mnogo truda i znoja uložili su Kragujevčani kako bi došli do ovog vrednog trijumfa, koji im dosta znači po pitanju podizanja morala pred seriju veoma teških mečeva.
Već u sredu Šumadinci kreću put Niša, gde će po treći put u ovoj sezoni podeliti megdan sa istoimenim domaćinom. O ekipi Niša je sve manje-više poznato. Radi se o jednoj od najkvalitetnijih ekipa u ligi, koja je Kragujevčane dobila u prethodna dva duela tokom regularnog dela sezone.

Niš je svakako odlična ekipa, što uostalom pokazuju i njihovi rezultati ove sezone. Na nama je da primenimo recept sa utakmice protiv Mladog radnika, da se borimo za svaku loptu i da pokušamo da ih dobijemo, kategoričan je Nemanja Dukić, jedan od najiskusnijih igrača u kragujevačkom timu ove sezone.

U Radničkom se ne opterećuju previše kvalitetom predstojećeg rivala, već su u potpunosti fokusirani na svoje dvorište. Trener Kobiljski je zadovoljan zalaganjem igrača na treninzima i ubeđen je da će taj trud na kraju dati željeni rezultat.

Očekuje nas serija teških mečeva do kraja mini-lige, ali mi se ne opterećujemo time, već idemo polako, korak po korak, od utakmice do utakmice. Najvažnije je da dobro treniramo i da se taj kvalitetan rad na treninzima polako preslikava i na same utakmice. To se videlo na meču sa Mladim radnikom, a ja se iskreno nadam da će slično biti i na gostovanju u Nišu, smatra strateg Kragujevčana.


Rukomet

RADNIČKI VREBA ZAVRŠNI TURNIR KUPA

Rukometaši Radničkog će pokušati da ponove prošlogodišnji uspeh, odlazak na final-four Kupa Srbije „Prof. dr Branislav Pokrajac“, ali ih na tom putu čeka veliki zalogaj, ekipa šabačke Metaloplastike, nekadašnji dvostruki šampion Evrope i tim sa najsvetlijom tradicijom u srpskom rukometu.

Voljom žreba koji je ove godine za razliku od predhodne bio poludirigovan, izvukli smo Metaloplastiku, koja je uz Vojvodinu najteži mogući rival, što pokazuje i njihovo učešće u SEHA Ligi. Radi se o izuzetno tehničko-taktički potkovanoj ekipi koja je pokrivena na svim pozicijama. Imaju par veoma talentovanih igrača a neki od njih su i redovni članovi A selekcije Srbije. Najveća opasnost nam preti od njihovih krila, pre svega Matičića i Vorkapića koji se vratio na teren posle duže pauze zbog povrede. Ukoliko želimo pozitivan rezultat, moramo da sprečimo njihove brze kontranapade u kojima su glavni akteri upravo pomenuta krila. Naša primarna ambicija je plasman u Superligu Srbije, a u kupu želimo da odmerimo snage sa najboljima, a Šapčani su idealan rival za to. Pozvao bih naše navijače da dođu u što većem broju i pruže nam podršku, uz njihovu pomoć mislim da možemo da napravimo iznenađenje protiv nesumnjivo velikog favorita, kakav je na ovom meču Metaloplastika, najavio je četvrtfinalni meč kupa, bek Radničkog Dušan Medić, nekada i sam igrač rukometnog velikana iz Šapca.

Utakmica između Radničkog i Metaloplastike zakazana je za utorak 3. marta od 19 časova u SBB hali Jezero. Ulaz za sve ljubitelje rukometa je besplatan.

Sledeće utakmice Radničkog

  • Rukomet: RK Radnički - RK Metaloplastika, 03. 03. (19:00) SBB hala Jezero
  • Vaterpolo: VK Radnički - VK Zemun, 04. 03. (18:30) zatvoreni bazen
  • Odbojka: OK Niš - OK Radnički, 04. 03. (17:00) Niš hala Čair
  • Košarka: KK Radnički - KK Spartak Subotica, 06. 03. (19:00) SBB hala Jezero
  • Odbojka: OK Radnički - OK Spartak Subotica, 07. 03. (19:00) SBB hala Jezero
  • Vaterpolo: VK Nais - VK Radnički, 07. 03. Niš
  • Košarka (Ž): KK Radnički - Novosadska ŽKA, 08. 03. (18:30), hala Goca Bogojević

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip


KG VODIČ: AKCIJE
PRILOZI ZA MAJKU NASTRADALOG BICIKLISTE ’PEJKE’


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html