U Kragujevcu oboreni Ginisovi rekordi u pet disciplina

U Kragujevcu oboreni Ginisovi rekordi u pet disciplina

U Kragujevcu je održano prvo veče Ginisovih rekorda u Srbiji na kojem je petoro takmičara ostvarilo cilj u svojoj disciplini, a novi svetski rekorderi su: Srđan Ristić (sklekovi na dva prsta jedne ruke), Ivana Milenković (25 barpija* za što kraće vreme), Maja Jevremović Spasić (sklekovi za jedan minut, sa opterećenjem), Nevena Milošević (sklekovi za 60 minuta) i Branislav Đokić (25 barpija za što kraće vreme).

Srđan Ristić je oslanjajući se na dva prsta jedne ruke uradio 63 skleka za jedan minut. Za pet sklekova nadmašio je dosadašnji rekord koji je "držao" legendarni Brus Li!

VIDEO: Bruce Lee’s Two Finger Push Up Is Still An Insane World Record Today (3:47)

ARHIVA PPNS

2016: GINISOV REKORD U KRAGUJEVCU - 2.370 SKLEKOVA SRĐANA RISTIĆA!

Ginisov rekord u Kragujevcu - 2.370 sklekova Srđana Ristića!

2019: KRAGUJEVAC: SRĐAN RISTIĆ OBORIO GINISOV REKORD  

Kragujevac: Srđan Ristić oborio Ginisov rekord
Nevena Milošević je za 60 minuta uradila 1.233 sklekova (čak 33 više od dosadašnjeg ostvarenja) i jedina je žena na svetu sa tim učinkom.

Marija Spasić je za jedan minut uradila 46 sklekova u disciplini muški sklek opterećenja (9,07 kilograma na leđima). Prethodni rekord bio je 45 sklekova.

Ivana Milenković je izvela 25 barpija za 44 sekunde - dosadašnji rekord bio je 50 sekundi.

Branislav Đokić je svojih 25 barpija uradio za 39,38 sekundi, nadmašivši 40 sekundi dojučerašnjeg rekordera.

Svi rekorderi su iz Kragujevca. Takmičenje je organizovano u hali "Gordana Goca Bogojević" pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca i kontrolom ovlašćenog Ginisovog sudije Muhameda Kahrimanovića.

*Barpi je vežba koja se sastoji od više uzastonih pokreta koji se izvode bez pauze

Kako je i najavljeno, veče je bilo humanitarnog karaktera. Prilozi prikupljani tokom nadmetanja namenjeni su za lečenje Anđele Niković (četiri godine) i Kaline Marinković (tri godine).

Kod Anđele je ustanovljena teška srčana mana. Operisana je, ali su doktori utvrdili da postoji i teško neurološko oboljenje, a dijagnostikovana je i epilepsija.

Anđela Niković
Kalini je urađena druga od četiri transplantacije matičnih ćelija u Istanbulu. Prvi epileptični napadi pojavili su se kada je imala samo šest meseci. Ubrzo je dijagnostikovan Vestov sindrom (najteži oblik epilepsije), a zatim i da boluje od cerebralne paralize.

Kalina Marinković

PRILOG RTK



Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 1

  • Siniša
    23.05.2022

    Bravo Nenooo legendo🤘

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html