Odmrznuta piletina ne sme se ponovo zamrzavati

Odmrznuta piletina ne sme se ponovo zamrzavati

NI PO BABU, NI PO STRIČEVIMA

Još jednom da se, ovoga puta iz stručnog ugla, osvrnemo na pileće meso iz Lidla kako bismo razrešili moguće zabune potrošača:

  1. Ukoliko ste kupili sveže pileće meso, nemojte se zbuniti kratkim rokovima trajanja. Ono je inače ograničeno na par dana i predviđeno da se konzumira u tom vremenskom roku. Pre pripreme isto obavezno držati na temperaturi frižidera. "Hladan lanac" se ne sme prekidati, ni u kom slučaju...
  2. Ako je piletina bila u zamrznutom stanju prilikom kupovine, onda kratak rok trajanja ispisan na deklaraciji poziva na oprez. Naime, trebalo bi da je deklaracija jasna i da na njoj stoji da se radi o duboko zamrznutom pilećem mesu sa jasno predviđenim vremenskim ograničenjem. Posle tog vremenskog roka ona nije za ljudsku upotrebu.
  3. Jednom odmrznuto pileće meso, ne bismo smeli ponovo zamrzavati.
  4. Pileće meso, u bilo kojem obliku i stanju, nikako nemojte kupovati po pijačnim tezgama jer svakako na istim nema higijenskih uslova da se ono sačuva zdravstveno bezbednim. Ovde veterinarska inspekcija svakako mora imati zapaženu ulogu.

Ovaj post smo postavili jer nismo sigurni u istinitost novinskih tekstova koji su ovih dana došli do nas, pa da razjasnimo jednostavno - šta se sme, a šta ne sme.

PS: Cena naše hrane je sramno velika. Marže su pljačkaške. Nadamo se da će što jača konkurencija uticati da se ona uskladi sa stvarnim troškovima i standardom stanovništva. Iskreno se nadamo... Pratićemo, ali i brinuti, upozoravati o kvalitetu i bezbednosti hrane sa kojom hranimo naše porodice!

Dr vet. med. Zoran Jovanović
UG KO NAM TRUJE DECU 

LIDLOVA MESARA

10. 10. 2018.

KOJI SU PROIZVODI NA AKCIJI U LIDLU I PO KOJOJ CENI

Piletina

Dva bataka i karabataka su takođe na akciji i koštaju 179,99 dinara za kilogram.

12. 10. 2018.

OVO JE PRAVI UZROK HAOSA U LIDLU!? ONI SU PLAĆALI LJUDIMA DA KUPUJU PILETINU, A POSLEDICE MOGU BITI KATASTROFALNE!

UPOREDILI SMO CENE PILETINE U SRPSKIM PRODAVNICAMA: PRONAŠLI SMO NAJJEFTINIJU I REŠILI MISTERIJU DA LI SE ZA ONU U LIDLU TREBA BORITI13. 10. 2018.

PILETINU IZ LIDLA "VALJAJU" NA PIJACAMAFoto: Vesna Lalić/Blic, Lidl 
Izvori: Lidl, Mondo, Kurir, Telegraf 


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html