Potrošač pronašao gumu u ’’cipiripi’’ kremu, ispektor zabranio promet, fabrika ’’dobrovoljno’’ povukla kremove

Potrošač pronašao gumu u ’’cipiripi’’ kremu, ispektor zabranio promet, fabrika ’’dobrovoljno’’ povukla kremove

SAOPŠTENJE POLJOPRIVREDNE INSPEKCIJE

Poljoprivredna inspekcija prema planu redovnih aktivnosti nastavlja kontrole kod proizvođača konditorskih proizvoda na celoj teritoriji Republike Srbije, koje su započete monitoringom bezbednosti proizvoda (uzorkovanjem).

Dana 7. 11. 2017. godine, a nakon obaveštenja proizvođača Nestle Adriatik d.o.o. Beograd o utvrđenoj nepravilnosti u jednom proizvodu (prisustvo komadiće gume u proizvodu „Mešavina kakao krem proizvoda i mlečnog krem proizvoda“, pakovanje 400g, proizveden 4. jula 2017. godine, lot broj 71856839 sa datumom isteka roka do kraja 07/2018) trgovački naziv –Nestle cipiripi, poljoprivredni inspektori su izvršili kontrolu kod predmetnog subjekta na datu okolnost.

Potvrđeno je da je predmetni proizvod sadržao primesu. Utvrđen je razlog i mesto na kome je komad gume upao u proizvod. Takođe, konstatovano je da su nedostaci otlonjeni.

Rešenjem inspektora zabranjen je promet predmetne serije i naređeno je povlačenje iz prometa kompletne predmetne serije (1.953 kg proizvoda).

Postupajući u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama, proizvođač Nestle Adriatik d.o.o., obavestio je javnost o predmetnom proizvodu, o povlačenju iz prometa i opozivu proizvoda.

Izveštaj o svim kontrolama koje se obavljaju kod proizvođača konditorskih proizvoda biće objavljen po okončanju aktivnosti poljoprivredne inspekcije u ovoj redovnoj akcijskoj kontroli.

Izvor: Ministarstvo poljoprivredeOBAVEŠTENJE O DOBROVOLJNOM POVLAČENJU CIPIRIPI KREMOVA DUO, NOUGAT I CHOCO-VANILLA KREM SVIH ROKOVA TRAJANJA DO KRAJA OKTOBRA 2018. GODINE

Želeli bismo da vas obavestimo o našoj odluci o dobrovoljnom povlačenju postojećih serija i formata Cipiripi kremova Duo, Nougat i Choco-Vanilla svih rokova trajanja do kraja oktobra 2018. godine sa tržišta Srbije.

Ovaj postupak je mera predostrožnosti, nakon prigovora potrošača povodom prisustva komadića gume u Cipiripi Duo kremu 400g, proizvedenom 4. jula 2017. godine, lot broja 71856839 i datuma isteka roka 07/2018.

Nakon detaljne analize, utvrđeno je da je navedena guma u proizvod dospela iz proizvodne linije i smesta smo preduzeli sve neophodne mere da sprečimo da se ovakva situacija desi u budućnosti.

Iako je u ovom slučaju interna procena bezbednosti hrane pokazala da konzumiranje ovih proizvoda ne predstavlja rizik po zdravlje potrošača, iz razloga predostrožnosti smo odlučili da dobrovoljno povučemo sve navedene Cipiripi kremove sa srpskog tržišta.

Kao odgovorna kompanija, želimo da osiguramo da svi proizvodi na tržištu budu u skladu sa visokim Nestlé standardima kvaliteta.

Sve navedeno se ne odnosi na ostale Cipiripi proizvode, ukuse i formate.

Za dodatna pitanja o Cipiripi kremovima, kontaktirajte nas besplatno na 0800 000 100, radnim danima od 8:30 do 16:30h.

Bezbednost i kvalitet naših proizvoda, kao i poverenje naših potrošača su prioriteti naše kompanije i veoma nam je žao ukoliko je ovo izazvalo neku vrstu neprijatnosti.

Izvor: Nestlé AdriaticPOVUČENE SKORO DVE TONE PROIZVODA IZ FABRIKE "NESTLE-ADRIJATIK" SRBIJA. ZABRANJEN PROMET KREMOVA "DUO", "NUGAT" I "ČOKO-VANILA"

Sа rafova širom Srbije povučeno je 1.953 kilograma "cipiripi" kremova "duo", "nugat" i "čoko-vanila" svih rokova do kraja 2018. godine, jer je komad gume upao u slatki proizvod.

Kupac je gumu pronašao u pakovanju kakao krema od 400 grama, koji je proizveden 4. jula ove godine, čiji rok upotrebe ističe krajem iduće godine. Na prigovor potrošača, "Nestle-Adrijatik", u čijim se pogonima pravi ovaj krem, prijavio je problem Poljoprivrednoj inspekciji.

- Ovaj postupak je mera predostrožnosti - kažu u kompaniji "Nestle-Adrijatik". - Detaljnom analizom, utvrđeno je da je navedena guma u proizvod dospela iz proizvodne linije i smesta smo preduzeli sve neophodne mere da sprečimo da se ovakva situacija desi u budućnosti. Iako je u ovom slučaju interna procena bezbednosti hrane pokazala da konzumiranje ovih proizvoda ne predstavlja rizik po zdravlje potrošača, iz razloga predostrožnosti smo odlučili da dobrovoljno povučemo sve navedene "cipiripi" kremove sa srpskog tržišta.

U ovoj kompaniji ističu da kod ostalih "cipiripi" proizvoda, ukusa i formata nije primećen nijedan problem.

- Kao odgovorna kompanija, želimo da osiguramo da svi proizvodi na tržištu budu u skladu sa visokim "nestle" standardima kvaliteta - tvrde u kompaniji "Nestle-Adriatik" Srbija. - Bezbednost i kvalitet naših proizvoda, kao i poverenje naših potrošača su prioriteti naše kompanije i veoma nam je žao ukoliko je ovo izazvalo neku vrstu neprijatnosti.

OTKLONЈENI NEDOSTACI

Kontrolom su inspektori Ministarstva poljoprivrede potvrdili da krem sadrži primese, jer je komad gume upao u proizvod. On su konstatovali i da su nedostaci otklonjeni. Ipak, rešenjem inspektora zabranjen je promet sporne serije i naređeno njegovo povlačenje iz trgovina.

M. N. S.
Izvor: Novosti 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html